Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Voorkomen is beter dan genezen

De winter komt er weer aan en dat betekent dat ook het slechte weer er aan komt. Veel regenachtige dagen en dan is een lekkage in je huis het laatste wat je wilt. Het gedoe met emmertjes en teiltjes neerzetten om de regen op te vangen terwijl je moet wachten totdat het gemaakt kan worden. Het is dan ook veel slimmer om vooraf een gratis dakinspectie te laten doen. Zo kan je dak vooraf al gerepareerd worden en loop je straks niet achter de feiten aan, want voorkomen is altijd beter. Zo’n dakinspectie kan je laten doen bij een dakbeheerbedrijf. Een inspectie kan veel kosten schelen doordat je nu veel eerder bij een mogelijk probleem bent.

Maar wat moet je nu doen als je geen inspectie hebt gedaan en er achter komt dat je lekkage heb? Het is vooral belangrijk om niet te lang te wachten en zo snel mogelijk een afspraak te maken want hoe langer u de reparatie uitstelt, hoe groter het probleem wordt. Daarnaast is het ook belangrijk om te bellen met je verzekeraar, zodat je kan kijken welk deel wel en niet gedekt wordt en welk gedeelte je zelf moet betalen. Vang het water op met een emmertje tot de tijd dat de loodgieter er is. Probeer dit niet zelf te repareren, zo kan je het in sommige gevallen juist erger en groter maken. 

Een tip is om eerst een foto te maken van de schade zodat je deze aan je verzekering kan tonen. Mocht het zo zijn dat je namelijk al iets kan schoonmaken of droogmaken zonder aan de lekkage te komen kan je dit al doen. Voor meer tips, dakinspecties en reparaties kan je terecht bij Dakbeheerhermans. Neem gerust een kijkje op de site want ook als je nu (nog) geen lekkage hebt: voorkomen is beter dan genezen.