Verftips voor verfprojecten

Nu de kerstvakantie voor velen is aangebroken en de meesten thuiswerken, blijft er steeds vaker tijd over om het huis op te knappen, spullen op te ruimen en tuinmeubels opnieuw in de verf te zetten. Klussen in, om en aan huis is van belang om het huis in goede staat te houden en ook onderhoud aan de tuin is voor velen een hobby en must. Echter, als de schutting een likje verf krijgt, tuinmeubels geverfd moeten worden of het tuinhuisje opnieuw gebeitst moet worden deze vakantie zijn er een aantal dingen die in acht genomen moeten worden. Denk jij er ook aan om binnenkort te beginnen aan een nieuw verfproject? Vergeet de onderstaande tips dan niet in je achterhoofd te houden!

1. Verf in meerdere lagen

Verven vereist geduld. Niet alleen is het belangrijk om zorgvuldig te verven en daarbij geen verfstrepen achter te laten, maar daarnaast is het essentieel dat je verft in meerdere lagen. De eerste laag wordt vaak beschouwd als de grondlaag, terwijl een tweede laag ervoor moet zorgen dat het mooi is afgewerkt en de verf goed hecht blijft aan het oppervlak.

2. Verwijder vuil voordat je begint

Uiteraard wil je een egaal eindresultaat bereiken, dus mogen er geen verfresten op het hout of de ondergrond zitten als je de verf aanbrengt. Schuur het hout bijvoorbeeld op van tevoren en gebruik impregneer om schimmels te verwijderen.

3. Schuur niet tussendoor

Hoewel het voor de hand lijkt te liggen om hout op te schuren tussen de twee verflagen, is het met Moose Färg juiste belangrijk dat je dit niet doet. De verf hecht namelijk uit zichzelf goed op en hoeft daardoor niet opgeschuurd te worden.

Meer weten?

Moose Färg biedt verschillende soorten verf, waaronder beits en matte muurverf. Neem dus vooral een kijkje op de website voor meer informatie!

https://www.moosefarg.nl/