Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

14 tips om je woning tegen inbraak te beschermen

Gemiddeld geeft een inbreker zijn inbraakpoging op na 3 minuten proberen. Hoe moeilijker je het de inbreker dus maakt, hoe kleiner de kans dat je slachtoffer wordt van een woninginbraak. Maar hoe maak je het juist moeilijk voor de inbreker?

Hier geven we je alvast 13 handige tips.

1) Zorg dat je woning voldoende binnen- en buitenverlichting heeft en zorg voor een laag gesnoeide voortuin.

2) Zorg dat zowel je voordeur als achterdeur is uitgerust met een veiligheidscilinder. Dit voorkomt het uitboren van het cilinderslot.

3) Leg geen waardevolle spullen aan ramen. Een laptop of duur juweel zichtbaar op de tafel brengt de inbreker alleen maar in verleiding.

4) Zorg dat je woning een bewoonde indruk heeft als je op vakantie bent. Vraag je buurman om bijvoorbeeld je brievenbus tijdig te ledigen, rolluiken op en af te laten in de ochtend en avond, etc.

5) Laat geen ladder of ander nuttig gereedschap rondslingeren in de tuin of onder je carport. Dit gereedschap kan de inbreker alleen maar helpen.

6) Bewaar geen reservesleutel onder bloembak of deurmat.

7) Zorg dat je ramen en deuren steeds gesloten zijn bij afwezigheid. Ook geen ramen op kiepstand laten openstaan, al ben je maar 5 minuutjes weg.

8) Zorg dat je voordeur en achterdeur uitgerust zijn met een meerpuntsluiting en eventueel zelfs met dievenklauwen. Minimaal 3 sluitpunten is aangeraden. Hier is een overzicht van PVC voordeuren met meerpuntsluiting.

9) Vergeet de zij- en achterkant van je woning niet. De meeste inbraken gebeuren namelijk via een zijraam of achterdeur.

10) Een goed contact met je buren is belangrijk, zeker wanneer je voor langere termijn op vakantie vertrekt is het handig dat de buren een oogje in het zeil houden.

11) Elektronische beveiliging is zeker het overwegen waard. Een alarmsysteem heeft niet alleen een afschrikwekkend effect, het kan ook onmiddellijk de politie waarschuwen bij een inbraakpoging.

12) Wees alert voor auto’s met vreemde nummerplaten. Inbrekers verkennen vaak de regio vooraf. Een geparkeerde auto met vreemde nummerplaten met één of meedere inzittenden kan verdacht zijn.

13) Meld tijdig kapotte straatverlichting aan de gemeente

14) Maak oudere, alleenstaande buren duidelijk om nooit de deur te openen voor vreemden.

In 2016 waren er in België alleen al meer dan 200 inbraken per dag. Zorg dat dit aantal niet blijft oplopen, neem bovenstaande preventiemaatregelen om dieven buiten te houden!

https://www.veiligheidsslotenshop.be