Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Het zo lastig mogelijk maken voor inbrekers

Onderzoek van het CBS toont aan dat er elk jaar ongeveer 65.000 keer wordt ingebroken. Ongeveer tachtig procent, dus de meeste inbraken, wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker.

 

Een gelegenheidsinbreker

Een gelegenheidsinbreker is een inbreker die zijn voordeel zal halen uit elke situatie. De gelegenheidsinbreker werkt met klein materiaal: een schroevendraaier of een tang. De inbreker zal pas in actie komen als hij of zij pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Daarna gaat de inbreker razendsnel te werk. De gelegenheidsinbreker heeft een aantal vijanden, maar de grote vijand is tijd. Het is namelijk moeilijker voor een inbreker om snel een woning naar binnen te gaan waar er sprake is van een alarminstallatie.

 

In zestig procent van de situaties slaat de inbreker toe via de achterzijde van het huis. De achterzijde is meestal de beste gelegenheid om ongezien te werk te gaan. Ook is het zo dat het makkelijker is om te vluchten via daar. Dat kan bijvoorbeeld via achtertuinen. Ten slotte is de achterkant ook nog eens vaak minder goed beveiligd in vergelijking met de voorkant.

 

Wat zou ik moeten doen?

De pakkans neemt toe naarmate een inbraak langer duurt. De incidentele inbreker heeft een hekel aan solide ramen en deuren, goede verlichting en solide scharnieren en sloten. Bovendien houdt een inbreker niet van buren die op de uitkijk staan. Uit politieonderzoek blijkt dat er af en toe een inbreker voor je deur blijft staan ​​als je je woning goed beveiligt. Naast het sluiten en consequent vergrendelen van deuren en ramen, zijn ook gecertificeerde scharnieren en sloten essentieel. Het wordt altijd aanbevolen om de deur te beveiligen met een veiligheidsslot in combinatie met een veiligheidsbussen en veiligheidshardware. Deze combinatie geeft 90% minder kans op inbraak.

 

Waar vind ik hulpmiddelen?

Op een dag bleek dat consumenten behoefte hadden aan het opzetten van een specialistisch beveiligingsonderdeel. Een elektricien uit Delft is gespecialiseerd in drie specialistische onderdelen om de klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Deze drie onderdelen zijn telecom, beveiligingen en elektrotechniek. Het bedrijf verkoopt onder andere alarminstallaties en camerasystemen. Neem contact met het bedrijf op voor advies op maat.

http://economy.nl

Gerelateerde artikelen

WordPress hosting in Nederland

Verhuizen? Besteed aandacht aan het dak!

Hijswinkel