Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Hoe herken je echt leer?

Veel kledingfabrikanten zijn er in geslaagd op nep leer te laten lijken op echt leer. Het is vaak lastig om het neppe leer te onderscheiden van het echte leer. Om je hierbij te helpen gaan we je een aantal tips geven hoe jij nep leer kan herkennen en je niet per ongeluk een duur leer object koopt wat helemaal geen leer blijkt te zijn.

Het eerste wat je op kan letten is de geur van het leer. Echt leer heeft een hele specifieke geur. Deze geur zal je voor altijd blijven ruiken op een leer object. Wel moet je oppassen dat er geen leergeurspray gebruikt is om de geur te veranderen. Er wordt veel gerommeld hiermee maar toch is het mogelijk om de chemische geur te herkennen.

Een andere tip is om te kijken naar de prijs. De prijs is een hele belangrijke indicatie om te weten of het leren object echt is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hoog bedrag te vragen voor nep leer. Maar de prijs is vaak een betrouwbare indicator om te bepalen of het product echt is of niet. Zo zal leerverf goed werken op echt leer en niet op nep leer.

Naast de geur en prijs is het handig om te kijken naar de kwaliteit van het product. Echt leer heeft een ruw oppervlak en er zijn echte poriën in het leer. Bij echt leer zie je vaak wat afwerkingsproblemen zoals een los draadje maar bij bijvoorbeeld nep leer zit alles perfect vast doordat het gemaakt is met een synthetische stof. Daarnaast zijn de poriën makkelijk te zien op de het leer. Het is een teken dat het leer echt is.

Laatste tip is de flexibiliteit van het leer. Echt leer is soepeler en makkelijker te rekken. Nep leer daartegen is stug en slecht te rekken. Daarnaast zijn leer kleuren natuurlijker bij echt leer dan bij nep leer.

https://www.leerverfshop.nl/