Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Vele soorten en maten vensterbanken

De naam vensterbank heeft het te danken aan de functie die een venster “bank” vroeger had. Omdat men niet altijd goed of genoeg licht in huis had maakte men een ruime bank voor het venster, hier konden de vrouwen hun handwerkjes doen met natuurlijk licht. Vandaar de naam vensterbank.

Bij het (ver)bouwen van je huis is de juiste afwerking erg belangrijk. Ook in vensterbanken zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. Wanneer je je vensterbanken wilt afwerken zijn er vele mogelijkheden. Een eerste keuze is welk vensterbank materiaal je wilt gebruiken. Vensterbanken zijn er in kunststof, MDF, hout, metaal en steen. Een kunststof vensterbank is meestal de beste keuze omdat ze goed bestand zijn tegen vocht en zonlicht. Tevens zijn ze onbreekbaar en goed te verwerken. Kunststof vensterbanken kunnen zelfs tot 6 meter lengte worden gemonteerd.

Een MDF vensterbank wordt ook veel toegepast. Deze zijn snel en makkelijk te verwerken, fraai en strak vormgegeven en hebben een slijtvaste toplaag. De meeste MDF vensterbanken zijn ook vochtwerend.

Vensterbanken zijn in veel verschillende materialen te verkrijgen. Bijvoorbeeld van verschillende steen varianten zoals natuursteen, hardsteen, graniet of travertin maar tegenwoordig ook steeds meer in MDF, hout, composiet of kunststof. Het meest gebruikte materiaal voor een vensterbank is kunststof of geperst hout (MDF). Heering biedt keuze uit diverse soorten, modellen en kleuren vensterbanken zoals bv de Lignodur overzet vensterbanken of de Lignodur Stone vensterbanken

Lignodur biedt een breed scala aan modellen en kleuren. Zo zijn er de traditionele modellen met een brede of een smalle voorzijde verkrijgbaar in diverse kleuren. Voor renovatie toepassingen zijn Lignodur vensterbanken een uitstekende oplossing.

https://www.heering.eu/vensterbanken/