Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Wat voor slaper ben jij?

Na veel nadenken heb je nu eindelijk besloten, het is tijd om een boxspring te kopen. Je hebt zo veel goede ervaringen en verhalen gehoord dat je dit nu zelf ook wil. Voordat je een boxspring gaat kopen is het belangrijk om te weten welke voor jou geschikt is. Met deze tips kom je erachter welke boxspring voor jou geschikt is, aan de hand van jouw slaappositie.

 

De buikslaper

Val jij elke avond in slaap terwijl je op je buik ligt? Ga dan voor een stevige boxspring. Deze boxspring zal ervoor zorgen dat de ruggenwervel recht blijft liggen, wat de ideale positie is tijdens de nachtrust. Dit kan helpen om nekklachten te voorkomen die vaak voorkomen bij buikslapers. Heb je toch een te zachte boxspring? Dan zal de ruggenwervel meer gaan hangen waardoor er veel spanning op de wervelkolom komt te staan.

 

De zijslaper

Voor de zijslaper is het verstandig om een boxspring kiezen met een medium tot zacht matras. De boxspring moet de lijnen van een lichaam volgen tijdens het slapen. Hierdoor blijft de wervelkolom recht. Het beste is om te kiezen voor een boxspring met meerdere comfortzones.

 

De rugslaper

Wanneer een rugslaper een te zachte boxspring kiest zakt de rug te ver naar beneden en ligt het lichaam niet in de juiste positie. De onderrug moet dus goed worden ondersteund. Dit gebeurt bij een soepele tot stevige boxspring.

 

De meer-houdingen-slaper

Als laatste zijn er nog de meer-houdingen-slapers. Deze mensen hebben niet een bepaalde voorkeur. Wanneer jij zo iemand bent kan je het beste voor een soepel matras kiezen. Tijdens het draaien in je slaap moet de boxspring de lijnen van het lichaam blijven volgen. Daarnaast mag het lichaam niet te veel weerstand krijgen van het matras tijdens het draaien.

 

Nu jij weet welke matrassen bij welke slaappositie horen ben je weer een stap dichterbij het aanschaffen van een boxspring.