Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

De waarde van je huis vermeerderen met een dakkapel of dakopbouw

Verbouwingen zijn vaak geen feest. Toch zijn er aanpassingen aan je huis waarvan je zelf veel woongenot hebt en die bij verkoop extra waarde opleveren.

Verbouwingen en meerwaarde

De meeste mensen willen het liefst een kant-en-klaar huis betrekken. Ruim 70% van de kopers heeft een duidelijke voorkeur voor een huis dat af is. Je huis verkoopt zich dus sneller en voor een betere prijs als je al het een en ander hebt gemoderniseerd.

Veel verbouwingen zijn esthetisch en dus afhankelijk van de smaak van de koper. Dit geldt met name voor aanpassingen aan de keuken of het sanitair. Deze voer je vooral uit voor je eigen woonplezier. Omdat de toekomstige bewoner misschien liever een andere kleur of stijl heeft, zie je maar een deel van je investering in de verkoopprijs terug.

Waarom voegt een dakkapel of dakopbouw waarde toe?

Het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw levert wel meerwaarde op omdat dit extra woonoppervlakte toevoegt. Met name in de Randstad is de prijs per vierkante meter woonoppervlakte veel waard.

Een zolder zonder trap of een zolder met een te laag plafond om te staan mag niet worden meegerekend als woonoppervlakte. Als je deze toegankelijk maakt en/of verhoogt met een dakkapel of nokverhoging dan gelden ze als extra kamer. Daar heb je zelf profijt van, maar je ziet dit ook terug in de verkoopprijs van je huis!

Mogelijkheden en opties van een dakkapel of dakopbouw

Er zijn tal van opties voor het creëren van extra woonruimte met een dakkapel of dakopbouw. Afhankelijk van je huis kun je een of twee kamers toevoegen. De kozijnen en dakpannen worden afgestemd op de rest van het huis. Zo wordt de uitbouw één geheel met de rest van het huis.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes, heeft Ruiter Dakkapellen een stappenplan gemaakt voor de aanschaf van een dakkapel. Hierin kun je lezen waar je aan moet denken en welke opties je hebt.

Installatie in een dag

De installatie van een dakkapel gebeurt in een dag. ’s Middags kun je al ervaren hoeveel extra ruimte en licht je in je nieuwe kamer hebt. Daarna is het aan jou om deze mooi in te richten!

Wil je advies of wil je wel eens wat voorbeelden zien? Kijk dan eens op de website van Ruiter Dakkapellen.