Sloten zijn de eerste stap naar een veilig huis

 

Een veilig huis begint bij goede sloten. Zodra dit gedeelte van de woning niet in orde is heeft de rest geen betekenis. Natuurlijk speelt het gebruik ook een belangrijke rol. Indien u degelijk hang- en sluitwerk heeft, maar u laat de deur openstaan in de zomer als u eventjes boodschappen gaat halen dan loopt u alsnog risico.

Er zijn allerlei soorten sloten, hangsloten, bijzetsloten, klaviersloten en de bekende cilindersloten. Allemaal hebben een aparte functie. Weet u niet zeker welk type beveiliging u wilt hebben voor uw huis? Ga dan eens in gesprek met een slotenexpert uit de omgeving voor het in kaart brengen van de verbeteringen. Een slotenmaker kan u vrijblijvend advies leveren over welke maatregelen u kunt nemen omtrent het installeren van nieuwe sloten.

Bijkomende maatregelen

Naast het hang- en sluitwerk zijn er andere factoren die afstotend werken voor inbrekers. Denk hierbij aan het installeren van toezichtsystemen zoals camera’s. Verder zijn de hedendaagse alarminstallaties niet prijzig meer omdat de techniek zich snel heeft ontwikkeld op dat gebied.

Zoals eerder gezegd is gedrag ook heel belangrijk. Als u weet waar kwaadwillenden op letten bij het uitzoeken van een nieuw huis dan denkt u twee keer na over de ladder in de tuin te laten rondslingeren.

Het inschrijven van waardevolle spullen

Heeft u waardevolle spullen in huis zoals kunstwerken? Schrijf ze in! Wanneer er een melding binnenkomt van gestolen goederen kan de politie grondiger te werk gaan in het opsporen van uw bezittingen en de dader. Dus heeft u een veelzeggend familiestuk overgeërfd, dan doet u er goed aan deze te registeren.

Tegenwoordig zijn hier ook mobiele apps voor waarmee u in een handomdraai de benodigde voorbereidingen treft om deze in een later stadium op te sporen. Bovendien heeft dit een positieve werking op de verzekering die u ervoor heeft afgesloten.