Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Waterdruk verhogen

Wanneer de waterdruk te laag staat kan dat veel frustraties geven in het dagelijkse leven. De kracht van de douche straal is te laag en  het water komt in traag tempo uit de kraan. Kortom, het verminderd het woonplezier. De waterdruk veranderen is vrij simpel en in deze blog gaan wij je vertellen hoe je de waterdruk kan verhogen.

Een lage waterdruk komt vaak voor bij oudere huizen vanwege het onderhoud of de woningstructuur. In oudere woningen kan de waterdruk heel erg laag zijn wat veel irritatie levert. Niet alleen oude woningen, maar ook nieuwbouw kan dit probleem hebben door bijvoorbeeld een extra wasmachine of douche die de druk wegneemt. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor en dat is de hydrofoorpomp. Een hydrofoor is in staat om de druk in de waterleidingen te verhogen, zodat het woonplezier weer toeneemt.

Om het woonplezier weer te vergroten moet de juiste drukverhoging pomp geïnstalleerd worden. Een hydrofoorpomp is de meest gebruikelijke oplossing. Er zij verschillende soorten hydrofoorpompen. De meeste pompen beschikken over een flowschakelaar die tussen de leidingen in te bouwen zijn. Niet alleen de druk kan verhoogd worden, maar ook de kwaliteit van het drinkwater wordt verbeterd bij het aanbrengen van een hydrofoorpomp. Wij raden aan om een hydrofoorpomp te kopen met een RVS pomphuis. Het roest vrije staal geeft geen nare smaak aan het water vergeleken met een  andere pompen. Andere pompen kunnen roestaanslag krijgen waardoor de smaak van het water vergaat en je een vieze roestsmaak krijgt.

Omdat je al veel gezocht hebt naar het probleem met de waterdruk is de term frequentiegeregeld vast wel eens voorbij gekomen.  Als deze term je vragen geeft leggen wij kort uit wat dit inhoudt. Het frequentie systeem  zorgt ervoor dat het toerental van de drukverhoger afhankelijk wordt van het water behoefte. Zo kan de hydrofoorpomp op lage toeren blijven draaien en hoeft het niet actief te zijn wanneer je het niet gebruikt.

 

https://www.waterpompshop.nl/