Natuurlijke producten om je tanden te bleken

Door met tanden bleek aan de slag te gaan kun je wittere tanden krijgen en wie wil dat nou niet? Echter kunnen er vaak agressieve stoffen in tanden bleek zitten die je tandvlees en tanden gevoelig kunnen maken. In dit artikel zijn er een aantal natuurlijke huismiddelen vermeld die kunnen bijdragen aan het krijgen van mooie witte tanden en dus minder gele tanden!

Kokosolie kan je mond op een erg zachte en natuurlijke manier reinigen. Kokosolie bevat namelijk onder andere caprylzuur en laurinezuur. Deze zuren zorgen ervoor dat je gebit niet aangetast wordt, maar kunnen wel de ‘slechte’ bacteriën en schimmels in je mond tegen gaan. Je gebruikt de kokosolie door, voordat je je tanden gaat poetsen en ook bij voorkeur voor je ontbijt, twee eetlepels kokosolie in je mond te laten smelten. Vervolgens spoel, duw en trek je de kokosolie door je mond door het bewegen van je tong en je wangen voor minimaal drie minuten. Er geldt dat hoe langer je deze manier volhoudt, hoe meer bacteriën en aanslag van je gebit worden gevangen in de olie. Wanneer je klaar bent kun je de olie uitspugen in een tissue en je mond spoelen met water. Als je hier klaar mee bent kun je je tanden poetsen. Als je geen kokosolie in huis hebt kun je ook prima zonnebloemolie gebruiken om dit uit te voeren.

Koolstof is natuurlijk heel zwart. Toch is het in staat om je tanden witter te maken. Het heeft een groot absorptievermogen, waardoor het ook de aanslag op je tandglazuur in zich op kan nemen.

Aloë vera staat erom bekend dat het bacteriën bestrijd en verzacht. Ook dit kun je dus goed gebruiken voor het reinigen van je gebit en je tandvlees. Breng bijvoorbeeld een stukje van de aloë gel aan op je gebit. Je kunt ook een mengsel maken met glycerine en de gel en hier vervolgens je tanden mee poetsen.

https://witgebitnederland.nl/