Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Het bestrijden van zilvervisjes

Zit je eindelijk in je nieuwe huis en na een paar maanden zie je ze zitten, zilvervisjes! Je hebt nog een verhitte discussie met je partner over de vraag of het nou zilvervisjes of papiervisjes zijn. Eigenlijk maakt dat ook niet uit voor jou, je wil deze visjes zo snel mogelijk je huis uit hebben. Hoe pak je dat aan en wat is eigenlijk het verschil tussen zilvervisjes en papiervisjes?

De verschillen tussen papiervisjes en zilvervisjes

Ten eerste, wat zijn papiervisjes en zilvervisjes eigenlijk? Volgens de meeste biologen vallen ze onder de insecten aangezien ze 6 poten hebben. Het verschil tussen de 2 soorten is dat papiervisjes ten eerste groter zijn, deze worden namelijk 15 millimeter ten opzichte van de zilvervisjes die 7 tot 12 millimeter worden. De kleur verschilt ook per soort, de zilvervisjes danken hun naam aan de zilverkleurige schubben terwijl de papiervisjes meer grijsachtig zijn meer spikkels. Deze verschillen zijn echter alleen te zien van dichtbij en zoals u weet schieten deze beestjes altijd direct weg als u ze ziet. Als laatste is er een groot verschil tussen wat de beestjes eten, zilvervisjes voeden zich namelijk aan schimmels en zijn eigenlijk geen bedreiging voor uw huis. Papiervisjes zijn echter een ander verhaal, deze diertjes voeden zich aan karton maar ook aan je behang. Heb je kiertjes in je behang? Dan is dit een perfecte plek voor papiervisjes.

Bestrijden van zilvervisjes en papiervisjes

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar in dit geval is dat bijna onmogelijk. U kunt er namelijk weinig tegen doen, u kunt ze echter wel bestrijden. Gebruik geen chemische middeltjes want dat is slechts een tijdelijke oplossing, ventileer uw huis goed en zet de verwarming onder de 18 graden. Dat is de beste manier om zilvervisjes en papiervisjes te bestrijden. Daarnaast is zilvervisjes spray een mogelijke oplossing voor het probleem.

http://www.zilvervisjes-bestrijden.eu/