Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Woning- en bedrijfsontruimingen

Woningen moeten wel eens ontruimd worden om diverse redenen. Maar het komt ook voor dat bedrijfsruimten ontruimd moeten worden. Het gaat hierbij om kantoren, winkelpanden en werkplaatsen die klaargemaakt kunnen worden voor volgende gebruikers. Doorgaans wordt hiervoor een professioneel ontruimingsbedrijf ingeschakeld. Wie maken gebruik van deze dienst? Je kan daarbij denken aan deurwaarderskantoren, curatoren, politie en justitie, maar ook gemeenten, woningcorporaties en ondernemers.

De vloer is een uitdaging


De vloer is vaak een lastig onderdeel van de ontruiming. Vloerbedekking verwijderen neemt veel tijd in beslag en het vergt fysiek ook veel van degene die het klusje klaart. Lijmresten kunnen moeilijk te verwijderen zijn en je moet oppassen dat je de toplaag van het beton niet beschadigt. Eventuele beschadigingen zullen ook hersteld moeten worden.
Bij een parketvloer gaat het vaak om een spaanplaat die verlijmd is aan de betonvloer. Het parket is dan op de spaanplaat gespijkerd. Ook het verwijderen van laminaat is geen makkelijke klus. Met name het sjouwen van de planken is lastig, aangezien het veelal gladde planken zijn. Daarnaast kan het verwijderen van laminaat een belasting zijn voor je rug.

Niet alleen qua tijd, maar ook qua lichamelijke inspanning is het een aanrader om een professioneel bedrijf in te schakelen als je een woning of bedrijfsruimte moet ontruimen. Het kost wellicht wat geld, maar het bespaart jou heel veel (meestal onprettig) werk. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

 

http://heijmanswoningontruiming.nl/