Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Bescherm jezelf tegen fijnstof met een luchtreiniger

Misschien ben jij een van de mensen die snel last heeft van stof in huis. Dit kan het geval zijn indien je vlakbij een drukke weg woont, pal in het stadscentrum of in een industriegebied woont, vlakbij een drukke luchthaven woont of werkt, enzovoort. Als dit het geval is, dan is het van belang dat je hier iets aan gaat doen, anders kun je hier vrij ernstige problemen aan overhouden. Een van de oplossingen voor zo’n fijnstofallergie is een luchtzuiveringsapparaat kopen voor in huis. Hieronder hebben we enkele dingen op een rijtje gezet waarop je moet letten vooraleer je zo’n apparaat koopt.

De ventilator in de luchtreiniger is van essentieel belang om de fijnstofdeeltjes in het luchtzuiveringsapparaat te zuigen, uit de binnenlucht te filteren en vervolgens de gereinigde lucht weer uit te blazen als schone en frisse lucht. Wanneer je het apparaat hoger zet, zal de ventilator sneller draaien en meer toeren maken. Bij bepaalde apparaten gaat dit samen met erg veel herrie en lawaai. Sommige apparaten produceren harde vervelende geluiden terwijl andere toestellen veel stiller en quasi geruisloos actief de lucht zuiveren. Hierdoor verschillen luchtreinigers dus ook in prijs.

Elk luchtzuiveringsapparaat heeft een bepaalde capaciteit. Hoe hoger deze capaciteit, hoe meer luchtvolume je kan verschonen in een bepaalde ruimte. Hoe ruimer de kamer waarin je het luchtzuiveringsapparaat wilt gebruiken, hoe meer capaciteit en reinigingskracht je moet hebben. De capaciteit die je nodig hebt voor jouw situatie wordt dus bepaald door de kamergrootte en hoe vaak je het luchtvolume wilt verversen per periode. Als je een hoge Clean Air Delivery Rate nastreeft, dan ben je dus iets meer geld kwijt.

Een luchtzuiveringsapparaat kopen om fijnstofdeeltjes te verwijderen doe je omdat je de lucht in het huis schoon wilt maken. Natuurlijk wil je dan een apparaat dat zijn werk goed doet, in plaats van een slechte oplossing die wel goedkoper is maar niet zo effectief de fijnstofdeeltjes uit de lucht filtert. De duurdere fijnstof luchtzuiveringsapparaten zijn wel vele malen beter qua geavanceerde filtertechnologie voor fijnstof.

Afhankelijk van je thuissituatie zou het kunnen dat je fijnstof reiniger altijd moet werken om de lucht proper te houden. De bepaalde functies die passen bij bepaalde toestellen, zijn meestal ook afhankelijk van waar het luchtzuiveringstoestel operationeel moet zijn. Je wilt dus liefst een efficiënt en effectief luchtzuiveringstoestel kopen, zonder al te veel energie te verbruiken. In elk geval, een fijnstofprobleem voor uw ademhalingsstelsel dient opgelost te worden. Het is helemaal niet goed voor je luchtwegen en kan chronische longziekten en blijvende longschade veroorzaken (COPD, longemfyseem, longkanker, etc.).

Net zoals luchtzuiveringsapparaten in diverse maten en versies te koop zijn, komen ze ook in modellen met een verschillende garantie. Zo kan je een luchtzuiveringstoestel kopen met bijvoorbeeld twee, vijf, tien of twintig jaar garantie. Deze zekerheid is tevens een uitstekend kwaliteitsmerk: Hoe langer de garantieperiode, hoe beter de aanbieder zal zijn van de fijnstof luchtreiniger. Tegenwoordig vinden we garantieperiodes van enkel twee jaar bij de aankoop van verschillende soorten producten. Maar het kan dus anders met een verlengde garantieperiode voor bepaalde kwalitatieve luchtreinigers! Voor informatie kun je altijd eens kijken via de site (via de link hiervoor). Hopelijk zien we je binnenkort, dan kan ook jij genieten van schone lucht in huis, vrij van fijnstofdeeltjes.

https://www.luchtreinigeradvies.com

Gerelateerde artikelen

De beste verpakkingstips voor je verhuizing

Vele soorten en maten vensterbanken

Verftips voor verfprojecten