Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Verhuizen en zwanger

Ben jij momenteel zwanger, dan stel je jezelf de vraag, moeten we nog verhuizen of niet. Op dit moment staat de hypotheek rente heel laag, ben je in de positie dan kan je het overwegen om een nieuw huis te kopen. Ook als je in een appartement woont is het fijner om in een huis met tuin te wonen als er een kind op komst is. Ook als jij een huurwoning hebt kan je overwegen om ergens anders te gaan wonen. Echte noodzaak voor een baby is er niet, het duurt enkele jaren voordat hij buiten gaat spelen. Liefde en zorg zijn voor een kind veel belangrijker dan een groter huis.

Wil je op de kosten letten met de komst van een baby dan kan je op een aantal zaken besparen. De kosten zitten voornamelijk in het klaarmaken van de kinderkamer, de kinderwagen en het autostoeltje. Heb je niet veel te besteden vraag dan eens rond bij jou kennissenkring, misschien kan je een hoop babyspulletjes voordelig overnemen. Ook op Marktplaats kan je een hoop leuke en goedkope spullen vinden.

Op het gebied van kosten zullen deze vooral stijgen als je gebruik maakt van de creche. Anderzijds gaat je inkomen ook omlaag als je besluit minder te gaan werken na de zwangerschap. Je kan de kosten laag te houden door bijv. opa en oma op te laten passen.

Een andere manier om te bezuinigen is over te stappen van zorgverzekering. Voor de zwangerschap heb je een goede zorgverzekering nodig die alles dekt waar jij denkt gebruik van te maken. Na je zwangerschap kan je weer switchen naar een goedkopere zorgverzekering. Ook jouw partner kan het beste overstappen naar een budget zorgverzekering.

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl