Rust in je nieuwe huis met een gietvloer in de slaapkamer

Bij het verhuizen of renoveren is het vaak weer een afweging: Wat komt er op de slaapkamervloer? Tapijt is zo’n beetje de beste ondergrond, maar dan vooral voor de stofmijten. Hoogpolig of laagpolig, tapijt is niet makkelijk te reinigen en is alles behalve hygiënisch. Een flinke vlek blijft toch vaak ook na poetsen en schrobben in ieder geval een zichtbare vlek. Wij trokken dan ook al snel een dikke vette streep door de tapijtoptie. Linoleum of vinyl dan? Persoonlijk vind ik beiden nogal goedkoop aandoen. Wel praktisch in onderhoud en uitstekend qua hygiëne, maar nee, ook hier geen een dikke streep door want we doen het liever goed dan dat het er goedkoop uitziet. 

Het was mijn man die (voor de verandering) eens met het schitterende idee kwam om net als in onze woonkamer en keuken ook in de slaapkamers voor gietvloeren te kiezen. Had jij al eens gedacht aan een gietvloer in je slaapkamer? Wij kenden de voordelen van de gietvloeren gelukkig al: Makkelijk in onderhoud, eenvoudig schoon te houden, stofvrij en een prachtige strakke, moderne afwerking. De keuze was gemaakt! Wat bij gietvloeren wel eens problemen kan opleveren is de enorme keuze aan kleuren, een matte-, een glanzende- of hoogglansafwerking. Moeilijk, moeilijk, maar tegelijkertijd wel prettig dat je een gietvloer volledig aan je eigen smaak en wensen kunt aanpassen. 

Om het maar meteen goed te doen hebben wij de drie slaapkamers en de overloop laten voorzien van een gietvloer en zonder ook maar enige spijt. Ik vind het heerlijk hoe alle ruimtes in elkaar overlopen zonder irritante naden. Je haalt er een dweil net zo makkelijk overheen als de stofzuiger. Mocht je bang zijn dat een gietvloer een koud, kil of steriel resultaat zal opleveren, laat je dan eens voorlichten en bekijk de warme kleuren eens. Wij hebben op onze gietvloeren hier en daar met een decoratief vloerkleed gewerkt en het resultaat is volledig naar wens. 

Het is een beetje vreemd dat de meeste mensen (inclusief ikzelf) bij een gietvloer meteen aan de woonkamer en de keuken denken. Een gietvloer in de slaapkamer is echt ideaal. Het is een duurzame vloerbedekking met een moderne uitstraling. De voordelen van linoleum maar dan met een luxere uitstraling en een naadloze afwerking. Wij zijn er erg blij mee.