Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Coderen en producten

Het gebeurt al enige tijd dat producten gedoceerd worden over de gehele wereld, maar waarom wordt dit gedaan? Bij het coderen van producten zijn ze makkelijk te herkennen, de code geeft een identiteit aan het product. Op de markt worden talloze producten geproduceerd die weinig of onderscheid hebben, door te beschikken over een code dat voldoet aan een codeersysteem zijn de producten te onderscheiden. Het gebruik van codeersystemen wordt vaak in de industriële markt gebruikt maar ook in de winkels waar dagelijkse tot luxe goederen worden gekocht. Op ieder product of verpakking staat een barcode geprint, als het product bij de kassa wordt gescand komt de prijs en informatie van het product naar voren. Wat veel mensen niet weten is dat een barcode onderdeel is van producten coderen, de barcode is behoort tot een codeersysteem. 

De uitvinding van codeersystemen heeft veel voordelen voor bedrijven en winkels, naast het onderscheiden van producten is de afhandeling sneller. Als een codeersysteem niet aanwezig was moest de prijs en informatie handmatig in de kassa worden ingevoerd, daarnaast moet de administratie handmatig bij worden gehouden. Het heeft ook voordelen voor de klant omdat zij minder lang hoeven te wachten, door de code te scannen komt de belangrijke informatie naar voren. Een ander voordeel voor bedrijven en winkels is dat het coderen van producten vergeleken kan worden met een logboek. Als er naar een bepaald product in het codeersysteem wordt gezocht komt er informatie naar voren welke stappen en bedrijven het product heeft doorlopen, het is bekend wat er met het product is gebeurd.

Het coderen van producten gaat makkelijker dan gedacht als er over een printer wordt beschikt die daarvoor de functionaliteiten heeft. Het is algemeen bekend dat er verschillende printers op de markt zijn, voor het kiezen van de juiste printer moet bekend zijn op welke ondergrond er geprint moet worden. Een hot foil printer heeft de functionaliteiten om producten te coderen, bij het bedrijf kba-metronic.com kan deze gevonden worden.

http://www.kba-metronic.com

Gerelateerde artikelen

Afvallen door de dag

Opslagruimte in Amersfoort

Belang van gesteente