Laat uw CV ketel tijdig onderhouden

Van oudsher is herfst de periode waarin CV ketels storingen beginnen te vertonen; doordat de centrale verwarming een langere periode niet gebruikt is moet er bijvoorbeeld ontlucht worden, maar er kunnen ook andere storingen optreden. De CV ketel moet immers veel meer werk verrichten wanneer de centrale verwarming weer volop in gebruik is. Laat u een CV ketel plaatsen, dan doet u dit door een vakman en niet door een (bij)klusser. Waarschuwing worden inmiddels alom verspreid in de media dat hier een serieus gevaar op de loer licht, met helaas ernstige slachtoffers. 

Het gevaar van de CV ketel

We kennen allemaal inmiddels het gevaar van lekkende geisers en gaskachels, maar ook de CV ketel kan lekken. Geisers veroorzaken allang niet meer de meeste koolstofmonoxide lekkage’s in Nederland; deze positie is inmiddels vervangen door de CV ketel. Wanneer de ketel door onprofessionele monteurs wordt bevestigd, die ook nog eens met leidingen aan de slag gaan, kunnen de meest onveilige constructies ontstaan met alle gevolgen van dien voor de bewoners van het pand. 

Twijfelt u over de veiligheid van uw CV ketel? Laat een CV installatiebedrijf uw CV ketel controleren. 

Een andere voorzorgsmaatregel die u kunt treffen, wat absoluut geen overbodige luxe vormt, is het plaatsen van een koolstofmonoxide-melder – is er sprake van ontsnapping van koolstofmonoxide, dan wordt u tenminste tijdig gewaarschuwd. 

http://cvketeldirectgeplaatst.nl/