Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Creatieve opbergtips

Wanneer je in een klein huis of appartementje woont, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt voor al je spullen. Toch hoeft het bij een tekort aan ruimte nog geen rommeltje te worden. Door creatief op te bergen houd je misschien wel ruimte over.

De woonkamer

Te beginnen bij tips voor je woonkamer: kies voor een salontafel met voldoende opbergruimte. Als je klein woont moet je creatief denken wat betreft opbergen, gelukkig denken woonwinkels vaak al met je mee. Er zijn bijvoorbeeld ook banken te koop met lades eronder, of tafels die je uit kan klappen wanneer je plotseling meer eters krijgt. Daarnaast kan je ook iets doen om de ruimte groter te laten lijken, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lichte kleuren. Vermijd patronen en kolossale meubels die de halve muur in beslag nemen, zo lijkt de ruimte kleiner dan hij in werkelijkheid is. Kies juist voor horizontale strepen, de kamer lijkt hierdoor optisch breder. Het gebruik van spiegels zorgt er daarnaast voor dat de ruimte groter lijkt, en is tegenwoordig ook nog eens helemaal hip.

De slaapkamer

Ook in de slaapkamer zijn er voldoende manieren om de ruimte zo effectief mogelijk te benutten. Naast de bank van hierboven, zijn er ook bedden met lades onder het bed. Maar ook zonder de ingebouwde lades kan je deze ruimte goed benutten, maak dan bijvoorbeeld gebruik van opbergboxen of zakken. Vergeet vooral de ruimte boven je bed niet! Door gebruik te maken van plankjes en kastjes creëer je extra ruimte. Let er hierbij wel op dat je deze hoog genoeg hangt zodat je je hoofd niet stoot ;-).

Je kledingkast slim indelen kan ook erg veel ruimte schelen, maar dan moet je dit ook zo houden. Door alles netjes en strak op te vouwen kan je meer kleding kwijt. Moet je dan alsnog proppen? Ga dan eens je hele kast door en gooi kleding weg die je niet meer draagt.

Je spullen opslaan

Kom je na al deze opbergtips nog ruimte te kort? Misschien is het dan slim om spullen die je weinig gebruikt maar wel wil behouden, op te slaan in een opslagbox in Enschede. Zo zijn je spullen nooit ver weg, mocht je ze onverhoopt toch nog nodig hebben. En worden ze veilig en geconditioneerd opgeslagen.

http://www.bloxopslag.nl/opslagruimte-enschede/