Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Botox tegen migraine

Bijna elk persoon heeft weleens last van een hoofdpijntje. Maar niet elke hoofdpijn is hetzelfde. Als je heel vaak last hebt van hoofdpijn en het is heftiger dan normale hoofdpijn dan spreekt men van migraine of spanningshoofdpijn. Helaas voor de mensen die migraine hebben is dit een lastige te behandelen vorm van hoofdpijn. Er zijn, zoals met veel ziektes, behandelingen die wel werken en niet werken. In dit artikel focus ik me op een relatief nieuwe behandeling tegen migraine, namelijk botox tegen migraine.

Migraine is een vaak uit het niets opkomende hoofdpijn. Vandaar dat er ook vaak wordt gesproken over een migraineaanval. Men ervaart vaak een kloppende hoofdpijn die gepaard kan gaan met misselijkheid en overgeven. Gedurende zo’n aanval zien patiënten vaak lichtflitsen en/of horen luide tonen. Een aanval kan na een paar uur duren, maar ook zomaar een paar dagen.

Botox als behandeling tegen migraine is sinds kort goedgekeurd. Het onwillekeurige samentrekken van spieren in het gezicht is één van de voornaamste oorzaken van een migraineaanval. Omdat botox is de spieren juist verslapt, kan dit voor sommigen mensen een oplossing zijn. Deze manier van behandelen is vooral succesvol gebleken wanneer er sprake is van imploderende hoofdpijn. Dit valt te omschrijven met het gevoel alsof er iemand met een hamer op de schedel slaat of alsof er iemand met een vinger op het oog drukt.

Bij zo’n behandeling kunnen het voorhoofd, achterhoofd en de beide slapen van het hoofd worden behandeld. Vaak worden zowel de kant van het hoofd waar de klachten vandaan komen als de andere kant geïnjecteerd tijdens deze behandeling. De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 20 minuten en is niet pijnlijk.

Faceland is een kliniek die deze hoofdpijnbehandeling uitvoert. Op de website is meer informatie te vinden en daar kunt u ook een afspraak maken.

http://www.faceland.nl