Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Woninginbraak

Dagelijks wordt er zo 125 ingebroken. Rond de donkere dagen is dat nog meer. Zo wordt er op Eerste Kerstdag gemiddeld zo 262 keer ingebroken. Dit komt natuurlijk omdat er veel mensen van huis zijn en kerst bij andere vieren. Aangezien de kerstdagen er weer bijna aankomen wil je natuurlijk niet dat dit jou overkomt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe een inbreker te werk gaat en hoe jij jezelf daar tegen kan beveiligen.

De meest populaire methode van de inbrekers is het intrappen van ramen of deuren. Dit is een simpele manier voor de inbreker om binnen te komen. De inbreker wil zo snel mogelijk naar binnen en ook weer zo snel mogelijk naar buiten. Maak het hem dus moeilijk en koop een goed slot en zorg dat de ramen dichtzijn. Inbrekers bepalen in dertig seconden of jouw huis geschikt is voor inbraak. Een camera schikt altijd af. Schaf daarom een camerainstallatie aan zodat de inbrekers het niet eens zullen proberen.

Maar stel dat deze maatregelen niet geholpen hebben en de inbrekers is in je huis zijn dan is het belangrijk om zo veel mogelijk geluid te maken. Maak zoveel mogelijk lawaai. Hier schrikken de inbrekers van want zij willen zo stil mogelijk te werk gaan. Je kan ook een alarminstallatie aanschaffen. Het alarm zorgt voor enorm veel geluid wat de inbrekers direct afschrikt. Een goed systeem kan de schade beperken.

Er zijn ook een aantal dingen die niet zo handig zijn. Zo is het niet echt handig om je nieuwe 4K tv dicht bij het raam te plaatsen of de sleutels in de tuin te verstoppen. Inbrekers zitten ook op social media dus post geen berichten dat je op vakantie bent. Laat ook niet je sleutels in de deur zitten en probeer daarmee niet te doen alsof je thuis bent want ook al ben je thuis zijn de inbrekers nog gemakkelijker binnen. Als ze binnen komen zonder schade te maken heb jij ook nog meer problemen want dan is er geen braakschade en krijg je niks terug van de verzekering.

https://www.groenewegendelft.nl/

Gerelateerde artikelen

Pakketdienst Gelderland

Shisha accessoires

Smart parking bij Schiphol