Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Veilig douchen voor ouderen

Voor veel mensen, denk aan ouderen of mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking, zijn ‘gewone’ dingen niet zo gewoon. Veilig douchen is hier een voorbeeld van. Het afdrogen na het douchen kan voor deze mensen vaak erg lastig verlopen. Het afdroogmoment is vaak een moment waarin mensen snel afkoelen en verkrampen, dus kan het vaak enige tijd kosten voordat zij compleet afgedroogd zijn. Het maakt het daarom ook geen aangename activiteit voor deze mensen en eventuele begeleiders die zij hebben.

De body dryer kan als een oplossing bieden voor dit probleem. Een body dryer zorgt er niet alleen voor dat je geen handdoeken meer nodig hebt, maar het biedt ook een oplossing aan het snelle afkoelen na het douchen. Het is een aangename en warme manier om af te drogen. Door de warme lucht die de body dryer afstoot, worden de spieren en gewrichten ook soepeler. Dit brengt ook weer voordelen met zich mee bij het aankleden. Vooral voor ziekenhuizen en bejaardentehuizen is de body dryer dan ook een goed alternatief voor de handdoeken die er nu gebruikt worden.

Naast bovengenoemde voordelen biedt een body dryer ook meer hygiëne. Ook al denk je er niet over na, maar er kunnen erg veel bacteriën in handdoeken zitten. Als je dan net hebt gedoucht hebt en weer schoon bent, smeer je jezelf vervolgens weer in met viezigheid. Daarnaast kan je door middel van een body dryer besparen op je water en energiekosten. Al die vieze handdoeken moeten natuurlijk om de zoveel dagen gewassen worden en dit kan erg veel geld kosten. Ook bespaar je hierdoor het milieu, doordat er bespaard wordt op water en er minder schadelijke chemicaliën van de wasmiddelen vrij komen. Daarom is de body dryer ook geschikt voor bijvoorbeeld hotels, omdat hier dagelijks een grote hoeveelheid aan handdoeken gewassen moet worden. Hotels kunnen hierdoor erg veel geld besparen op de energierekening en de waterrekening.

https://lavicta.nl/