Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Tradities en hun bijbehorende kleding

Elke land heeft zijn eigen tradities en daar horen natuurlijk bepaalde kleding bij. Zo kan je kerst een internationaal feestdag noemen omdat het wordt gevierd op verschillende continenten met hetzelfde boodschappen. Kerst is een christelijk feestdag maar door de jaren heen is het steeds meer commerciëler geworden waardoor niet gelovige of mensen met een ander geloof dit ook vieren. Bij kerst hoort natuurlijk de kerstman met mijn rode muts en kerstpak man. Vooral de muts wordt tijdens de kerstdagen vaak gedragen door kinderen maar ook ouderen. Kerst valt altijd op 25 en 26 december. Dit is het perfecte moment voor wat sneeuw en dat brengt het kerstgevoel met zich mee.

Tijdens de kerstdagen is het traditioneel dat heel de familie bijeenkomt. Gezellig met zijn allen aan tafel en meestal heeft iedereen een kerst trui aan. In de ochtend zijn de cadeautjes al uitgepakt omdat de kerstman in de nacht langs komt. De cadeautjes worden onder de kerstboom neergelegd.

Verder vieren we in Nederland natuurlijk ook sinterklaas. De boot uit Spanje komt aan met cadeautjes voor de zogenaamde goede kinderen. De sint en piet gaan langs de deuren in de nacht en bezorgen leuke cadeautjes voor de kinderen. Dit is het verhaal en veel kinderen verheugen zich vaak op dit moment van het jaar. De pieten komen langs op school, op de sportvereniging en soms ook zelfs thuis. Vroeger was er nog een sinterklaas tv serie, waar elke week ene aflevering verscheen op tv. De serie ging over hoe sinterklaas en zijn pieten zich aan het klaarmaken voor 5 december. Dit is de officiële datum van de feestdag. Tijdens sinterklaas kleden de kinderen zich vaak voor als zwarte piet. De laatste tijd is er veel commotie hierover omdat sommige mensen het discriminerend vinden. De dag vandaag zijn er nog wel zwarte pieten te zien maar het is niet zeker of dit in de toekomst nog zal plaats vinden.  

https://www.xmasdeco.nl/kunstkerstbomen/kunstkerstbomen.html