Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Belang van gesteente

Gesteente speelt in ons dagelijks leven een grote rol. Van de gebakken tegels in de tuin tot de gebakken klinkers op de straten, we hebben er veel aan te danken. Want gesteente heeft een hele grote invloed op ons leven gehad.

Zonder gesteente waren we nooit in de vorm die we nu hebben, er geweest. Want zonder gesteente zou de aarde alleen uit water bestaan. Dan zou de mens en eigenlijk elk landdier zoals we het kennen, niet hebben bestaan. De aardbodem waar wij nu op lopen is namelijk ontstaan uit vulkaanuitbarstingen, waarbij de magma uitvloeide over de aardbodem en een ophoging veroorzaakte, waardoor op lange termijn aardplaten ontstonden. Daar zijn de voorlopers van de mens op gaan leven en zijn toen ontwikkelt tot de mens.

Daarna bleef gesteente erg belangrijk voor ons. In gesteente zaten grondstoffen waarvan we ijzer en tin konden maken en er was goud en zilver in te vinden om betalingsmiddelen mee te maken. En stenen werden ook gebruikt voor de infrastructuur. Want door het gebruik van stenen wegen in plaats van zand- of kiezelwegen is de infrastructuur effectiever en gaat de handel dus sneller. Want handelaren kunnen nu met de wagen sneller van stad naar stad gaan, waardoor er meer handel gedreven kan worden en de welvaart enorm stijgt.

Ook zijn we door steen in staat stevige, warme huizen te bouwen. We wonen in het westen bijna allemaal in een huis van baksteen, en ook buiten het westen wordt steen als belangrijkste grondstof gebruikt. Daarnaast zorgt gesteente in de vorm van gebergte voor gebergte, wat gebieden afgelegen maakt en dus een grote invloed heeft op de ligging van een gebied.

Gesteente heeft dus ons leven zoals we het kennen gevormd op een bijzondere manier. Geen wonder dus ook dat een groot gedeelte van de wetenschap gesteente onderzoekt.

https://www.bricksandstones.nl/

Gerelateerde artikelen

Behaal uw heftruckcertificaat in Eindhoven

Werk en vrije tijd onderscheiden

Een goed verhuisbedrijf in Apeldoorn