Kosten dakkapel, een goed en duidelijk overzicht

Iets waar veel mensen naar googlelen is kosten dakkapel. Je bent dan op zoek naar wat de kosten zijn van een dakkapel. De kosten die je op internet tegenkomt zijn vaak all-in, maar niet altijd. Let dus goed op wat de voorwaarden zijn van een aanbieder. Blok-dakkapellen.nl hanteert all-in prijzen, en maakt de kosten van een dakkapel voor iedereen inzichtelijk.

 

Breedte grootste invloed op prijs

De kosten van een dakkapel zijn met name gebaseerd op de breedte. Hoe breder het dakkapel, hoe hoger de kosten uitvallen. Er is namelijk meer materiaal nodig wat het duurder maakt. De kosten gaan vooral in het kozijn, het glas, en het dak zitten. Een andere belangrijke prijsfactor is de constructie. Wanneer je kiest voor een dakkapel met een verhoogde nok, in plaats voor een plat of schuin dak, dan lopen de kosten aanzienlijk op. Ook dit hangt af van de totaalbreedte, maar in praktijk komt er voor een enkelzijdig verhoogde nok er snel 25% bij.

 

Exacte kosten zelf uitrekenen

Wil je precies weten wat een dakkapel je gaat kosten, dan kun je op de website van blok-dakkapellen.nl een mooie en handige configurator vinden waarmee je zelf de prijs kunt uitrekenen. Ook de meerprijzen van opties zijn inzichtelijk gemaakt waardoor je precies kunt zien hoeveel een insectenhor je kost, of wat de meerprijs is voor groene draai/kiep ramen ten opzichte van standaard crème of wit.

Waardevermeerdering voor de woning

Omdat een dakkapel zorgt voor meer ruimte, meer licht, meer mogelijkheden, en de mogelijkheid om natuurlijk te kunnen ventileren, is het een aanwinst voor een kamer, dus ook voor je huis. Huizen met een dakkapel zijn over het algemeen meer waard dan huizen (in dezelfde straat) die dat niet hebben. Veel mensen zien de toegevoegde waarde ervan in, en het praktische element dat het met zich meebrengt.