Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Alles wat je moet weten over verfdeuren

Verfdeuren of schilderdeuren zijn er in verschillende soorten, afmetingen en uitvoeringen. Zo heb je de standaard verfdeur met honingraat kern. Dit type deur heeft een kern van karton of hardboard. De deur is langs beide kanten bekleed met vezelplaat. Deze deur is goedkoop in aankoop maar lichter in gewicht en dus ook minder goed isolerend.

Verfdeuren heb je ook in tubespaan uitvoering. Hierbij bestaat de kern uit een stevige spaanderplaat en bevat deze luchtkanalen. Deze deur heeft hierdoor een betere isolatiewaarde maar is wel duurder in aankoop. De tubespaan deur wordt ook gezien als de binnendeur met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Een standaard honingraat verfdeur kost zo’n €80 à €120 euro. Dit omvat de volledige kit met deurblad, deurkast in MDF, slot en scharnieren. Voor een standaard tubespaan verfdeur ligt de prijs de dag van vandaag rond zo’n €120-€250 per deurkit.

Verfdeuren kan je nu ook al online kopen. Er is keuze genoeg. Zo heb je standaard vlakke verfdeuren maar ook verfdeuren met mat of helder glas. Ook verfdeuren met een design, zoals bijvoorbeeld uitgefreesde horizontale of verticale lijnen in het deurblad, zijn ook zeker verkrijgbaar.

Het enige nadeel van verfdeuren is dat ze standaard worden geleverd met een witte primer en je ze dus zelf nog moet verven. Het grote voordeel is dan weer dat deze deuren een pak goedkoper zijn dan de afgewerkte fineer deuren.

Sommige speciaalzaken bieden ook een extra service aan. Zo kunnen ze tegen een meerprijs je verfdeur ook vooraf lakken in je gewenste kleur. Dit zal je prijs per deur wel aanzienlijk de hoogte in jagen maar dan moet je ze zelf bij je thuis niet meer gaan verven. Doe-het-zelf zaken bieden deze service echter niet aan, dus hou hiermee wel rekening.

Nu je dit allemaal weet over dit type van binnendeuren kan je binnenkort een goed overwogen keuze maken bij je aankoop. Kies je voor verfdeuren of ga je toch eerder voor de afgewerkte fineer deuren gaan? Kies je hierbij een goedkopere deur met honingraat kern of toch eerder een iets duurdere deur met tubespaan kern?

De keuze is volledig aan jou… Veel succes!

http://www.deurenshop.com

Gerelateerde artikelen

Hijswinkel

Nieuw hoeslaken nodig?

Is een zonnepaneel goed voor mij?