Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Hoe komt de dakkapel prijs tot stand?

De dakkapel prijs wordt het meest gevormd door de afmeting en het constructietype. Het constructietype kan een plat dak of schuin dak zijn, maar ook een verhoogde nok. Bij een verhoogde nok wordt de nok van het dak verhoogd door er een dakkapel bovenop te plaatsen. Dit is ideaal wanneer je een zolder hebt waar de hoogte zeer beperkt is. Een opbergzolder kun je dus omtoveren tot bijvoorbeeld een hobbykamer of slaapkamer.

 

Hoe breder, hoe duurder

De breedte van het dakkapel bepaalt verder de dakkapel prijs. Hoe breder, hoe duurder. Logisch want er is meer materiaal nodig. De meeste kosten gaan in het kozijn zitten. Glas is namelijk een kostbaar iets net als ramen die open moeten kunnen. Zou je voor een kozijn kiezen zonder ramen die open kunnen, dan kun je een aantal honderden euro’s besparen, maar in praktijk kiest men daar niet voor. Je wilt immers tenminste een raam hebben die open kan om de ruimte te kunnen luchten.

 

Glas is duur

Wanneer je naar de standaard dakkapel prijs kijkt dan wordt er voor het glas een x-bedrag gerekend. Voor het glas wordt standaard hoogrendementsglas HR++ gekozen. Dit is goed isolerend dubbel glas. Je kunt de isolatiewaarde verhogen door HR+++ glas te kiezen of voor driedubbel glas te gaan. Dit maakt de dakkapel prijs wel een stuk hoger. Wat ook mogelijk is bij glas is deze te laten voorzien van kruisroeden. Dit geeft de woning een extra authentieke uitstraling.

 

Wat kost een dakkapel

De dakkapel prijs varieert tussen de 3.000 en 7.000 euro voor een met een plat of schuin dak. De dakkapel prijs van een die een verhoogde nok verzorgt zit tussen de 10.000 en 20.000 euro. Extra opties die het duurder kunnen maken zijn elektrische rolluiken, insectenhorren, ventilatieroosters, en de materialen voor de afwerking. Houten dakkapellen zijn doorgaans duurder dan prefab kunststof dakkapellen.

 

Dakkapelmontage.nl heeft op haar website een dakkapel offerte tool staan waarmee je zelf direct de dakkapel prijs kunt berekenen. Elke optie die je aanklikt, of iedere maat die je ingeeft veranderd de prijs. Zo weet je precies wat het je gaat kosten, en de prijzen zijn inclusief btw en montagekosten!