Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Het belang van zwembadfolie of zwembadliner

Elke zwembadeigenaar is gebaat bij een goed werkend zwembad dat weinig onderhoud vereist. Het liefst zo min mogelijk! Hier komen zwembadfolie en zwembadliner om de hoek kijken. Alhoewel ze vrij onbekend zijn bij het grote publiek, hebben ze een hele grote impact op de duurzaamheid en kwaliteit van het zwembad, omdat ze voor een waterdichte beschermlaag zorgen.

Zwembadfolie en zwembadliner worden ook door professionals vaak door elkaar gehaald. Toch zit er een verschil in. Dit is niet het functie of het merk, maar dat is de manier waarop deze geplaatst wordt en het materiaal. Zwembadliner is eigenlijk een kant en klare zak. Je hangt het uiteinde aan het hungprofiel (de rand van het zwembad) en spant de zwembadliner vervolgens over de bodem aan de overige wanden van jouw zwembad. Dit is ideaal voor een rechthoekig zwembad zonder uitsteeksels of traptreden. Zwembadfolie daarentegen is op maat gemaakt en is uitermate geschikt voor zwembaden die verschillende dieptes, vormen of ingebouwde traptreden hebben. De zwembadfolie wordt meestal door een professional aan elkaar gelast in het zwembad zelf, waardoor deze precies past ondanks de verschillende vormen en andere obstakels. Daarnaast is zwembadfolie over het algemeen gewapend en een stuk dikker, wat de duurzaamheid bevordert en de kans op lekken doet afnemen.

Er worden veel verschillende merken aangeboden, zoals te zien is op zwembadfolie.nl. Zo heb je goedkopere merken zoals Proflex en merken die een stuk duurder zijn, zoals Alkorplan. Vaak ben je geneigd voor de goedkopere variant te kiezen, omdat het verschil niet direct duidelijk is. Toch is een duurder merk in dit geval beter: zo beschikt Proflex over een versterkte laag van glasvezel waardoor het langer meegaat.

Het is dus ten zeerste aangeraden om goed na te denken over het zwembadfolie of de zwembadliner. Het heeft immers, ondanks de onbekendheid, een grote invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van jouw zwembad!

http://zwembadfolie.nl/