Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Werken tijdens je studie

Veel studenten hebben een bijbaan naast hun studie, maar veel andere studenten zweren er bij om het niet te doen. Er zijn voor allebei de opties voor en nadelen te bedenken. In dit artikel lees je iets over de voor en de nadelen van deze twee opties. 

Er zitten veel voordelen aan werken tijdens je studie. Om te beginnen is het goed om een beetje te wennen aan het idee van werken. Het is allemaal nog niet heel erg belangrijk dus je kan het je veroorloven om hier en daar een foutje te maken zodat je deze fouten later op je echte baan niet meer hoeft te maken. Ook leer je hoe het is om te solliciteren en hoe het is om met collega’s samen te werken. Dit zijn kwaliteiten die erg belangrijk zijn in het verloop van je carrière 

Een ander voordeel is dat het goed op je cv staat. Dit geld vooral als je een baantje hebt gehad in de richting van je studie. Als je na je studie eenmaal naar een baan gaat solliciteren, zijn ze meer onder de indruk van de mensen die al enige ervaringen hebben opgedaan in het veld dan de diploma’s die je op je naam hebt staan. Zonder deze ervaring kom je veel moeilijker aan een baan.  

Er zitten echter ook nadelen aan. Het grootste nadeel is dat het simpelweg veel tijd kost om te werken naast je studie. Daarnaast wil je vast ook nog een sociaal leven hebben. Het andere nadeel is dat je vaak niet genoeg betaald krijgt als student zijnde omdat de werkgevers weten dat de studenten het werk meestal toch wel accepteren. Als je denkt dat je te weinig betaald krijgt, kijk dan eens naar de loonberekening of bereken salaris zelf door te kijken naar de algemene minimum loon. 

http://www.cbbs.nl

Gerelateerde artikelen

Bijles – 66% van de middelbare scholieren komt ermee in aanraking

Lekkage aan de vloerverwarming

Bescherm jezelf tegen fijnstof met een luchtreiniger