Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Wanneer is een psycholoog een goede psycholoog?

Mensen gaan naar een psycholoog om geholpen te worden met hun mentale problemen. Bij het uitkiezen van een psycholoog moet je op een aantal dingen letten. Er zijn namelijk aardig wat psychologen in Nederland maar niet zijn ze allemaal even goed. In deze blog hebben gaan wij een aantal punten beschrijven waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede psycholoog.

Ten eerste is het belangrijk dat een goede psycholoog de juiste opleiding gedaan heeft. Dit spreekt bijna voor zich maar er zijn aardig wat psychologen die niet een opleiding gedaan hebben die bij het Nederlandse zorgstelsel valt. Daarnaast heeft de psycholoog ook een certificaat nodig als het bijvoorbeeld een EMDR therapie Amsterdam kan geven.

Ten tweede is de begeleiding in de praktijk belangrijk. Je leert veel op je studie maar je leert natuurlijk het meeste van de praktijk. Een goede praktijk begeleid elkaar en komt om de tafel om moeilijke of ingewikkelde onderwerpen te bespreken. Daarnaast krijgen therapeuten onderling begeleiding van elkaar zodat ze nieuwe kennis en ervaring opdoen.

Als laats is het voor de psycholoog belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Een behandeling voor iemand die paniekaanvallen heeft is natuurlijk veel anders dan iemand die depressief is. Een goede psycholoog neemt een uitgebreide vragenlijst door en aan de hand van de vragen stelt de psycholoog de diagnose. Veel psychologen werken met het DSM-V handboek. In dit handboek staan verschillende psychologische stoornissen.

In Nederland zijn er gelukkig heel wat goede psychologen te vinden. Zo heb je psychologen Amersfoort, Houten en Amsterdam. Naast deze belangrijke punten kan je natuurlijk ook gebruik maken van online recensies. De ervaring van een ander kan jou helpen om een keuze te overwegen. Heb je nog geen kunnen maken dankzij deze tips? Neem dan contact op met je dokter of vraag advies bij je zorgverzekering.

https://piekerpoli.nl/

Gerelateerde artikelen

Zwangerschapsvoeding

Microsoft Office 365 cursussen voor iedereen

Echt vakmanschap