Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Veilige schoorsteen

Jouw huis opwarmen met een kachel, geeft een heerlijk winters en knus gevoel. Om hiervan te kunnen genieten is het van belang dat je veilig je huis kan opwarmen. Zo voorkom je vervelende en onveilige situaties tijdens het stoken in een openhaard met schoorsteen.

Schoorsteenvegen

Nat of rot hout veroorzaakt creosoot. Dit zijn kleine deeltjes die zich tot een dikke laag teerachtige substantie tegen uw schoorsteenwand vormt. Deze deeltjes zijn al onbrandbaar bij 500 graden. Deze temperatuur wordt gemakkelijk bereikt in een schoorsteen. Daarom is het van belang om deze deeltjes geregeld te laten verwijderen door een schoorsteenveger. Om het de schoorsteenveger makkelijker te maken kun je kiezen voor een schoorsteenkap met veegluik. Hierdoor hoeft de kap niet van het dak om te vegen.

Het juiste rookkanaal

Om te voorkomen dat er schoorsteenbrand ontstaat of dat er rook in je woonkamer komt, is het van belang om een goed werkend rookkanaal te hebben. Het ideale is 7 meter lang en in een rechte lijn naar boven. Het is daarbij ook belangrijk dat het kanaal goed past op de openhaard en dat hij een stuk boven het dak uitsteekt.

Gebruik een schoorsteen kap

Door het gebruik van een schoorsteenkap voorkom je veel schade. Door een schoorsteenkap komt er geen water in het rookkanaal, hierdoor kun je gerust stoken zonder te veel rook. Daarbij kunnen vogels zich niet nestelen in het kanaal. Voor een extra veilige optie neem je een trekkap. Deze bevordert de trek in het kanaal en zorgt hierdoor voor meer ventilatie, minder kans op vonken in het rookkanaal en een beter branding door meer zuurstof. Hierdoor verbranden schadelijke stoffen beter en komt er frisse lucht binnen.

Voor een groot assortiment aan schoorsteenkappen ben je bij airxlshop.nl op het juiste adres.