Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Sigaretten maken is het te doen?

Valt het je de laatste jaren ook op dat de prijzen van de sigaretten en shag maar blijven stijgen? Dan ben je niet de enige die dat vindt. Als je de prijsstijging in kaart brengt, schrik je hoeveel duurder tabak de laatste vijftien jaar is geworden. Voor sommige zijn sigaretten zelfs onbetaalbaar geworden, waardoor ze bijvoorbeeld een ander merk gaan roken. Gelukkig is er nog een manier om goedkoop te roken, zonder dat je daarvoor hoeft over te stappen naar een ander merk. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om voortaan zelf je sigaretten te maken. Dat klink misschien ingewikkeld, maar dat is het totaal niet! Bovendien zijn er steeds meer mensen die dit doen.

 

Waarom zou je zelf sigaretten maken?

Maar waarom doen al die mensen dat? Is het dan daadwerkelijk zoveel goedkoper om je sigaretten te maken in vergelijking met je sigaretten kopen? Het antwoord is ja. Wanneer je zelf je sigaretten maakt, bespaar je daar ontzettend veel mee. En hoe meer je rookt, hoe groter de besparing wordt. Bovendien is iedereen in staat om zelf sigaretten te maken dankzij de handige sigarettenmakers die daarvoor in de markt zijn. Het is wellicht een kleine investering omdat je in eerste instantie wel een sigarettenmaker moet kopen en ook een grote hoeveelheid tabak. Dat haal je er echter binnen de kortste keren uit.

 

Hoeveel bespaar je dan ongeveer?

Leuk en aardig natuurlijk, maar hoeveel bespaar je dan ongeveer als je voortaan sigaretten zelf gaat maken. Er zijn verschillende berekeningen. Gemiddeld gezien bespaar je per sigaret ongeveer 24 eurocent. Dat is natuurlijk behoorlijk veel. Stel dat je een pakje van 19 sigaretten op een dag rookt, betekent dat namelijk dat je meer dan 1600 euro per jaar bespaart. Bedenk jezelf eens wat je allemaal met dat geld kan doen. Daarbij zijn de kosten van de tabak uiteraard meegerekend. Alleen de eenmalige kosten van een sigarettenmaker gaan er natuurlijk nog maar die heb je zoals je ziet al heel snel terug verdiend. Overigens hangt dat er natuurlijk ook vanaf voor welke sigarettenmaker je gaat, aangezien in alle soorten, maten en prijzen beschikbaar zijn.

 

Andere voordelen

Naast het feit dat je door zelf sigaretten te maken veel geld bespaart, heeft het ook nog andere voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat je zelf bepaalt hoeveel tabak je in de sigaretten doet? De hoeveelheid tabak maakt namelijk uit hoe zwaar je zelfgemaakte sigaretten zijn. Je kunt dus zelf bepalen hoe zwaar de sigaretten zijn die je maakt. Een ander voordeel is dat je kunt besparen op het roken, zonder dat je een B-merk moet gaan kopen. Je kunt namelijk gewoon tabak van je eigen vertrouwde merk kopen. Over het kopen van tabak gesproken: je hoeft niet meer iedere keer naar de winkel aangezien je de tabak direct in een grote hoeveelheid koopt!

 

Hoe kun je zelf sigaretten maken?

Hoe je de sigaretten maakt, hangt sterk af van de sigarettenmaker die je gebruikt. Toch komt het eigenlijk altijd wel een beetje op hetzelfde neer. Je hebt een sigarettenmaker, lege sigarettenhulzen en tabak nodig. Daarbij is het verstandig om te kiezen voor tabak die speciaal voor deze sigarettenmakers is vervaardigd. Daarmee wordt het namelijk eenvoudiger om de sigaretten te maken. Deze tabak is een stuk fijner en bevat, als extra voordeel, ook nog eens minder schadelijke stoffen. In het begin zal het zelf maken van sigaretten wellicht even wennen zijn. Als je blijft oefenen, heb je het echter zo onder de knie en met een beetje sigarettenmaker krijg je dan zelfs sigaretten die minstens zo goed zijn als degenen die in de fabriek worden gemaakt. Wilt u zelf aan de slag met het maken van sigaretten, lees dan ook deze post op sigarettenmakershop.nl voor een complete handleiding en tips mbt. zelf sigaretten maken. 

 

Verschillende soorten sigarettenmakers

Er zijn overigens verschillende sigarettenmakers beschikbaar. Deze kun je onderverdelen in handmatige en elektrische sigarettenmakers. Het is verstandig om eerst een handmatige te kopen om erachter te komen of het iets voor jou is. De handmatige apparaten van Mascotte of Angel zijn namelijk een stuk goedkoper, maar ook lastiger te bedienen. De elektrische sigarettenmaker Golden Rainbow 10+ wordt ook wel een volautomatische sigarettenmaker genoemd en sommigen zijn zo snel dat je er in een seconde een sigaret mee kunt maken! Om te beginnen zou ik een semi-automatische sigarettenmaker van Zorr Powermatic 2 Plus adviseren. 

 

Enkele tips

Vast van plan om zelf sigaretten te gaan maken? Dat heb je hier alvast enkele tips waar je mee aan de slag kunt. Allereerst is het verstandig om niet direct de duurste sigarettenmaker te kopen maar eenvoudig te beginnen. Het is anders namelijk een behoorlijke investering. Verder moet je altijd goed opletten of je niet teveel tabak in de hulzenstopper doet. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de sigarettenmaker verstopt raakt en dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Maak ook altijd gebruik van Volume tabak, die speciaal is gemaakt voor sigarettenmakers. Wanneer je tabak hebt gekocht is het overigens ook altijd verstandig om deze eerst te controleren op dikkere stukken tabak. Dat kan namelijk vast komen te zitten in de sigarettenmaker en dat zorg voor behoorlijk wat problemen.

 

https://www.robrijkers.nl