Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Schuldhulpverlening in crisis

Tegenwoordig zijn er grote zorgen voor veel mensen. We hebben namelijk heel lang in een tijd van conjunctuur geleefd, waar de werkloosheid laag was en veel mensen genoeg geld te besteden hadden. Maar met de uitbraak van het COVID 19 virus is deze tijd van economische voorspoed tot een einde gekomen. Want nu we allemaal in ‘intelligente lock down’ zitten, ligt de economie op veel vlakken stil. Zo zijn alle horecaplekken in Nederland dicht, sluiten veel winkels de deuren en kunnen ook veel fabrieken niet verder werken. Hierdoor verliezen veel mensen hun inkomen, van ondernemers tot flex-werknemers tot mensen met een 0-urencontract.

Maar wat gaat er nu precies gebeuren? Dat hangt af van de duur van de lock down. In eerste instantie hadden we vandaag weer naar buiten gekund, maar dat is nu verplaatst naar over 3 weken. Als dan meteen de economie weer wordt opgepikt en iedereen vertrouwen blijft houden in de economie, dan zal de schade beperkt blijven. Want veel bedrijven hebben een voorraad geld die ze voor deze tijden aan de kant zetten of de mogelijkheid dit te lenen. Maar blijft dit echter langer duren, dan zullen er bedrijven zijn die het niet langer meer volhouden en die zullen failliet gaan. Hierdoor gaan er banen verloren, waardoor er minder mensen zijn die kunnen uitgeven, waardoor er minder inkomsten zijn voor de andere bedrijven. Hierdoor krijgen ook die bedrijven weer minder inkomsten, waardoor de economie in een vicieuze cirkel belandt.

Dit moet tegengegaan worden. Door het beleid, maar ook op kleinere schaal, zoals de mensen die werken bij gemeente. Zij kunnen door meer vacature schuldhulpverlening gemeente uit te zetten meer mensen helpen in de crisistijd, waardoor hun schulden niet erger worden. Hierdoor zorgen we ervoor dat iedereen op de best mogelijke manier straks uit deze crisis kan komen.

https://professionalpartners.nl/vacatures/

Gerelateerde artikelen

Bescherm jezelf tegen fijnstof met een luchtreiniger

Wat voor slaper ben jij?

De opties bij Dozenhal