Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Carpertrip naar Noord-Frankrijk

 

Het is midden mei en al erg warm in het jaar met gemiddelde dagtemperaturen van 25 graden. Het is eindelijk tijd voor de jaarlijkse vistrip. Dit keer naar Noord-Frankrijk vlak bij het legendarische meer Du Der. Nu hebben we gekozen voor het betaalwater Brocard. Dit betaalwater staat bekend als redelijk uitdagend met verschillende vissen van ver in de 20kg. Op het kleine meer zijn meerdere vangsten per dag met een gemiddeld gewicht rond de 12 tot 15 kg te verwachten. Het grote meer is een stuk uitdagender, maar het gemiddelde gewicht van de vissen ligt dan ook nog een stukje hoger. En aangezien we wel een beetje een uitdaging willen, hebben we voor het grote meer gekozen.

Bij aankomst worden we ontvangen door een vriendelijk doch strenge Engelse beheerder. Het is duidelijk dat ze visveiligheid hoog in het vaandel hebben en dat ze de regels strikt willen aangehouden. Dit om voor alle vissers een gelijk speelveld te houden en een leuke week voor iedereen. Wat ons betreft kan dat zeker geen kwaad. Liever een “geen gezeik garantie” dan je te ergeren aan de acties van de medevissers. 

Het advies van de lokale beheerder is om te vissen met wat langere onderlijnen en pop-ups. De vis zou ver van de kant afzwemmen. Met de nieuwe Penn Surfblaster molens lukt het eenvoudiger om meer dan 100 meter vislijn uit te gooien. Het blijkt dat deze afstand noodzakelijk is om de vis te bereiken. De karper blijft overdag goed van de kant af. Wie net wat verder dan de gemiddelde visser gooit, komt in de visrijke zone terecht. Dit blijkt ook uit de verre hengels die vanaf dag 1 direct al karper opleveren. Binnen 3 uur vissen is de eerste karper van 19kg al de klos. Na het op de gevoelige plaat gezet te hebben, mag dit prachtbeest weer voorzichtig de diepte in zakken. Yes! Wat een fantastische start. Benieuwd wat de rest van de week zal gaan opleveren.

Met een enkele fluo pop-up lukt het om de karper te verleiden. Voeren doen we niet, want het is duidelijk dat de karper al in grote getallen bij het ondiepe deel van het meer liggen te wachten op de paai. Met een watertemperatuur van 17 graden zal het dan ook niet lang duren voordat deze paaiorgie zal starten. Na 5 dagen moeten we een extra vangstblad ophalen, want alle rijen zijn volgeschreven. Met een gemiddeld gewicht van 16 kg en meer dan 40 vissen is het een zeer geschikte week geweest. Volgend jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Innovatieve wayfinding biedt veel voordelen

Kartonnen dozen

Loodgieter-leeuwarden.nl, jouw plek voor het vinden van een loodgieter