Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Het controleren van een auto

Het kan erg belangrijk zijn om het kenteken van een auto te controleren via rdwovi.nl. Met de informatie die je op deze manier kunt raadplegen kun je beoordelen of een auto de moeite van het kopen waard is als deze bij voorbeeld tweedehands te koop wordt aangeboden. Ook kun je op deze manier zien welk merk, type en kleur de auto heeft. Dit kan belangrijk zijn wanneer je het kenteken hebt genoteerd bij een aanrijding maar niet precies weet wat voor auto het was. Deze informatie kun je dan aan de politie doorgeven of gebruiken voor de verzekering.

De informatie van de RDW is betrouwbaar

De informatie die je via de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) kunt raadplegen is zeer betrouwbaar. Alle garagebedrijven zijn verplicht om informatie over reparaties en herstelwerkzaamheden aan een auto door te geven. Ook wordt bij ieder bezoek aan de garage de tellerstand van de kilometerteller doorgegeven. Daardoor wordt het erg lastig om hiermee te frauderen. Dan zit er immers geen logisch vervolg meer in de kilometerstanden van de afgelopen jaren. Hierdoor is het aantal fraudezaken met kilometertellers de afgelopen jaren flink afgenomen.

Daarom check je de informatie van een tweedehands auto

Als je een tweedehands auto wilt kopen dan is het altijd verstandig om via rdwovi.nl de gegevens van de auto te controleren. Zo voorkom je dat informatie wordt achtergehouden en dat je een auto koopt die verborgen gebreken blijkt te hebben. Daarom wordt iedereen aangeraden om de info te checken voordat tot aankoop wordt overgegaan.

Gerelateerde artikelen

Carpertrip naar Noord-Frankrijk

Een goed verhuisbedrijf in Apeldoorn

Innovatieve wayfinding biedt veel voordelen