Landbouw voor beginners

Is het jouw levenslange droom om boer of boerin te worden maar heb je nog nooit groente geteeld of vee gehouden? Dat is geen probleem, in dit artikel maken wij jou graag wat meer wegwijs in het leven van de landbouwer.

 

Waarom ben je geïnteresseerd?

 

Bepaal allereerst waarom jij geïnteresseerd ben in de landbouw. Het is namelijk hard werken en vraag veel verantwoordelijkheid. Daarnaast is het ook niet bepaald makkelijk om je geld ermee te verdienen. De bedrijfstak is van oudsher heel traditioneel. Wanneer je nog nooit in je leven boer bent geweest en ook helemaal geen ervaring hebt in de landbouw kun je wat opgetrokken wenkbrauwen verwachten. Zowel van boeren als niet boeren. Je zult echt wat kritiek krijgen, probeer echter alsnog agrarisch advies in te winnen van mensen in de landbouw.

 

Wat voor landbouwbedrijf wil jij?

 

In de meeste gevallen kun je kiezen uit twee soorten landbouw, dat zijn akkerbouw en de veehouderij. Beiden zijn erg arbeidsintensief. Wanneer je een veehouderij begint moet je er natuurlijk aan denken dat het vee erg veel zorg vraagt. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan de stal inrichting om het vee optimaal de ruimte te bieden.

 

Spreek met ervaren landbouwers

 

Ga eens een kijkje nemen bij boerderijen in de buurt. Vraag en kijk om je heen in de omgeving om te zien of daar boerderijen zijn waar je misschien advies kunt inwinnen. Zoek ook vooral op het internet naar informatie over beurzen, jaarmarkten en countryfairs en bezoek deze. Je zult hier serieuze doorgewinterde landbouwers treffen die jou vast en zeker goede tips kunnen geven.

 

Doe je huiswerk

 

Lees boeken die over het soort landbouw gaan waar jij onderdeel van wil gaan uitmaken. Op internet kun je ook veel artikelen en online forums vinden die te maken hebben met de landbouw. Op de forums kun je met andere boeren in contact komen om over landbouw te praten.

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/