De Rotterdamse Hockeyers

Rotterdam kent vele hockeyclubs. HC Rotterdam en Victoria komen allebei ut in de hoofdklasse hockey. Helaas komen ze net uit in verschillende competities! De kans op een derby was groot. Hockeyclub Victoria is net gepromoveerd naar de hoofdklasse hockey dames. HC Rotterdam heeft zich gehandhaaft in de hoofdklasse hockey heren.

 

Hockeyclub Rotterdam heeft in zijn historie als hoofdklasse hockey club vele internationale affiches gehad. De club heeft veel spelers geleverd aan het Oranje team. De Heren 1 doet het vooral goed. Deze topformatie wordt beschouwd als een van de topteams van de hoogste hockey competitie. In 2011-2012 én in 2016-2017 was de Heren 1 op de tweede plek geëindigd. In 2012-2013 werd echter het kampioenschap behaald! Dit was voor het eerste in de geschiedenis van deze Rotterdamse hockeyclub. Komend seizoen wordt de topformatie versterkt. Dit door twee kiwi’s binnen te halen! Er komen twee Nieuw Zeelanders in het team, Hugo Ingles en Kane Russell. Hugo Ingles is in Nieuw-Zeeland zelfs uitgekozen tot speler van het jaar.

 

De Dames 1 hockeyclub heeft het lange tijd goed gedaan, maar doet het nu veel minder. In 2012-2013 zijn ze uit de hoofdklasse gedegradeerd in de play-offs. Ze zijn nu hard hun best aan het doen om een goede formatie bij elkaar te krijgen welke het verdient om naar de livera hoofdklasse hockey dames te gaan. Afgelopen seizoen heeft de dames 1 haar plek behouden in de Promotieklasse. Ze waren in de play-outs gekomen. Waardoor ze de kans hadden om weer te degraderen naar een lager niveau. Deze hebben ze gewonnen waardoor ze het komen seizoen (2019-2020) verzekerd zijn om nog in de Promotieklasse te spelen. OF dat blijft of niet, dat zal de uitdaging zijn!

 

HC Rotterdam heeft op Eyecons een eigen kanaal. Dat betekent dat alle video’s in de vorm van interviews, samenvattingen, diepte-items, live hockeywedstrijden allemaal te vinden zijn op Eyecons.com.

 

https://eyecons.com/kanalen/hc-rotterdam