Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Trends in kozijnen

Ook in de wereld van kozijnen, ramen en deuren zitten de trends niet stil. In veel nieuwbouw projecten ontwikkelen de trends zich erg hard.  De trends in deze branche hebben we hieronder vermeld in deze blog.

Duurzaamheid

Dit is misschien wel de grootste trend in elke branche. De markt en de consument vraagt om duurzame producten, dus ook duurzame materialen in de kozijnen. Denk hierbij aan hout met bijvoorbeeld een FSC verhaal. Hout van tropische regenwouden zal dus niet gewaardeerd worden. Bij een kunststof kozijnen kopen zal het materiaal wat gebruikt is goed recyclebaar moeten zijn of gemaakt zijn recyclebaar materiaal. Het is erg belangrijk voor de consument om duurzame oplossingen te bieden.

Levensduur

De levensduur van een kozijn is belangrijk. De meeste kozijnen gaan al lang mee, maar de nieuwste trend is dat een kozijn een geheel leven mee zal moeten gaan. Houten kozijnen leiden deze trend. Dit is voornamelijk te danken door bepaalde verven die levensduur van een houten kozijn verlengen. 

Veiligheid

Een kozijn wat gemakkelijk open te breken is niet goed voor de veiligheid. In je huis wil je thuis en veilig voelen. Als een kozijn niet veilig is zal je niet met een fijn gevoel gaan slapen. De kozijnen moeten dus geen toegang verschaffen aan inbrekers. Het is namelijk gemakkelijk voor een inbreker om een huis binnen te komen via een raam of kozijn. Een oplossing die vaak geboden wordt is een alarmsysteem als er op een ongepaste iemand binnen komt.

Grote glasoppervlakte

Een groter glasoppervlakte is een trend die duidelijk terug te zien is in veel nieuwbouw projecten. Veel glas zorgt voor veel lichtinval waardoor de ruimte in huis groter lijkt. Meer licht zorgt ook voor meer sfeer. De grote oppervlakte zien we voornamelijk in combinatie met slanke kozijnprofielen. Vaal gecombineerd met materialen zoals aluminium of hardhout.

https://directeenkozijn.nl/

Gerelateerde artikelen

Rust in je nieuwe huis met een gietvloer in de slaapkamer

Veilig douchen voor ouderen

Afvallen door de dag