Wat te doen na brand in huis

Het zou u maar gebeuren, brand in huis! Wat te doen bij brand in huis? Er komen ontzettend veel vragen in u op en een aantal daarvan proberen we hier te beantwoorden. Gelukkig komt de eerste hulp erg snel op gang door de brandweer en Stichting Salvage. Zo staat u er in de eerste instantie niet alleen voor.

Stichting Salvage zorgt voor de eerste hulp bij brand

Met deze eerste hulp bedoelen wij de praktische hulp. Er wordt door hen bijvoorbeeld bekeken of er een vervangende woning nodig is en zij nemen voor u contact op met de verzekeringsmaatschappij. Heeft u een huurhuis? Dan wordt de verhuurder zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Brand in huis en de verzekering

In de meeste gevallen is de opstal van een huurhuis verzekerd door de eigenaar/verhuurder van de woning. Dit kan bijvoorbeeld de woningbouwvereniging zijn. Deze opstalverzekering zal in geval van een brand dan ook als eerste op de hoogte moeten worden gebracht. Zij sturen een schade-expert langs die de schade gaat behandelen. Overigens raakt bij brand in huis ook de inboedel beschadigd. Deze schade valt niet onder de opstalverzekering, maar daar moet u een eigen inboedelverzekering voor hebben afgesloten. Heeft u dit niet, dan kun u geen aanspraak maken op een vergoeding voor de inboedelschade.

Extra expert bij brand in huis

Heeft u de verzekeringen goed voor elkaar maar ontvangt u een bedrag waar u eigenlijk vrij weinig mee kan? Dit gebeurt met enige regelmaat en is te verklaren doordat verzekeraars gebruik maken van afschrijflijsten, nieuwwaarde en dagwaarde. Uw spullen zijn namelijk niet meer zoveel waard als dat ze waren toen u ze nieuw kocht. Daarentegen valt er ook wel wat over te zeggen vanuit een ander perspectief. De schade wordt beoordeeld door een schade-expert die werkzaam is voor de verzekeringsmaatschappij. Het is onmogelijk voor hem om volledig onafhankelijk en objectief de schade te beoordelen. Helaas lijkt het voor veel mensen dat men is overgeleverd aan het oordeel van de schade-expert. U ondervangt dit probleem door een extra expert te laten kijken naar de schade van de brand in uw huis. Zo’n onafhankelijke expert is de contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V.. Volledig onafhankelijk en niet werkzaam voor verzekeraars. Een contra-expert is werkzaam voor een expertisebureau. Wilt u weten of de brand in uw huis wel werkelijk op de juiste schade wordt ingeschat? Neem dan direct contact op met Schadeoplossing Nederland B.V. via telefoonnummer 088 – 888 5000 of ga naar de website voor meer informatie.

https://schadeoplossing.nl/brandschade/wat-te-doen-na-brand-in-huis