Het ideale hoortoestel kopen waar let je op?

Een goed Hoortoestel kopen kan som best lastig zijn, je hebt dan ook erg veel verschillende merken en modellen. Daarnaast is het zo dat er vaak een flink prijsverschil is tussen hoortoestellen. Vraag daarom altijd aan je dokter welke zij aanraden, en wat je budget is en wat de verzekering vergoed. Zo heb je mensen die lichte hoorproblemen hebben en dus vaak genoeg hebben aan een wat goedkoper hoortoestel. En het is dan zonde dat je zo’n dure aanschaft, terwijl een goedkopere ook voldoende is. En zorg dat je kijkt naar de levensduur, het is best een dure aankoop en dan wil je wel dat hij lang meegaat. 

Wat is een hoortoestel 

Een hoortoestel is een apparaat wat gebruikt wordt bij mensen die slechthorend zijn. Deze apparaten plaatsje achter je oor, en stopt een doorzichtig oortje in je oor die gekoppeld is aan je apparaat. Deze is overigens bijna niet zichtbaar alleen als je er echt op gaat letten. Een hoortoestel versterkt eigenlijk al het geluid om je heen, zodat je weer normaal hoort en is af te stellen op je gewenste volume. Goede hoortoestellen gaan vaak wel 7 jaar mee, en moeten wel worden schoongemaakt een keer in de zoveel tijd. Om zo de levensduur te behouden. Je hebt apparaten met batterijtjes maar ook apparaten die komen met een oplader. 

Kleine tips bij slecht werkend hoortoestel

Als je hoortoestel minder goed werkt en je het vermoeden hebt dat hij kapot is, hoeft dat niet altijd aan het toestel te liggen. Het kan soms ook zijn dat een van de batterijen leeg zijn, en je ze dus gewoon moet vervangen. Doe daarom altijd bij twijfel 2 nieuwe batterijtjes in je toestel, om te kijken of het daar aan ligt. Voor hetzelfde geld koop je een nieuwe terwijl hij nog goed is dat is zonde van je geld. Daarnaast kan het ook zijn de je slangetje verstopt is, omdat je hem niet schoonmaakt. Hierdoor kan er oorsmeer zich hebben opgehoopt waardoor geluid niet meer wordt opgevangen. Maak daarom altijd eerst je slangetje schoon en kijk of het dan beter gaat.