Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Baby-proof tips voor bezorgde ouders

Als je kind zijn eerste stapjes zet, ben je ongelooflijk blij! Maar dat trotse gevoel kan zich snel omkeren in zorgen, wanneer het huis nog niet baby-proof gemaakt is. Want er zijn zoveel dingen in een huis die gevaarlijk zijn voor een baby. Denk bijvoorbeeld aan een trapgat, een stopcontact, open kastjes met schoonmaakmiddelen erin. De meeste van deze stappen spreken redelijk voor zich, maar er zijn er een aantal die vaak vergeten worden. Op zich geen probleem, het zijn niet de grootste risico’s. Maar voor de bezorgde ouder is het toch de moeite waard!

  1. Ronde eettafel

Het klinkt wellicht wat extreem om een nieuwe eettafel te kiezen, maar er zitten veel voordelen aan. Een hoek van een tafel is namelijk precies ter hoogte van het hoofd van je kleintje. Met de eerste stapjes (en eigenlijk ook nog de jaren daarna) is de aandacht van je kind vooral gevestigd op hoe hij kan lopen, niet waar hij misschien tegen aan loopt. Als je kindje met een flinke snelheid tegen de tafel aan loopt, kan dat voor veel pijn en misschien zelfs wel een hersenschudding zorgen. Ben je dus op zoek naar een nieuwe eettafel? Overweeg een ronde te nemen.

  1. Vloerkleed kinderkamer

In de kinderkamer kruipt, loopt en rent je kindje er op los. Maar zoals dat gaat met kinderen, vallen ze vaak. Zorg dus dat er in ieder geval geen laminaat of een andere harde ondergrond op de grond ligt. Een zacht vloerkleed of tapijt breekt de val van je kindje waardoor hij zonder pijn weer door kan spurten.

  1. Kasten die niet vast geboord zijn

Kinderen vinden het altijd heerlijk om aan alles wat los en vast zit te trekken en duwen. Zo ook dingen die op ze om kunnen vallen. Zorg er dus zeker voor dat dingen als kasten goed vast zitten, zodat je zeker weet dat het niet kan vallen.

https://www.nouvez.nl/

Gerelateerde artikelen

Houten picknicktafel voor uw recreatiegebied

Zonnepanelen: Wat is belangrijk?

Landbouw voor beginners