Blankenemmen
Image default
Aanbiedingen

Waarop moet u letten bij het kopen van een kattentuigje?

Waarop moet u letten bij het kopen van een kattentuigje?

Voelt uw kat zich opgesloten? Zelfs binnenkatten kunnen genieten van avonturen in de buitenlucht met de hulp van een comfortabel, veilig kattenharnas en riem. Dit betekent avontuur en beweging voor iedereen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw kat in het verkeer terechtkomt of te ver afdwaalt. Een riem aan de halsband van uw kat vastmaken is geen goed idee, omdat het teveel druk op de nek van uw kat kan uitoefenen of ervoor kan zorgen dat de halsband over zijn kop afglijdt. De oplossing is een kattentuigje.

Na een periode van training, zal uw kat in staat zijn om buiten te bewegen en te genieten van nieuwe bezienswaardigheden, geuren en terreinen. U kunt ook een kattentuigje gebruiken als u met uw kat reist, in plaats van of als aanvulling op een reismandje.

Soorten kattentuigjes

Er zijn verschillende soorten kattentuigjes, variërend van duurzame all-weather outfits (ook wel wandeljacks of wandelvesten genoemd) tot eenvoudige nylon tuigjes met een riem. Begin uw wandelavonturen voor de zekerheid binnen of in de achtertuin: De meeste recensies over harnassen bevatten een of twee verslagen van vastberaden katten die in staat waren te ontsnappen. Als uw kat een bekende ninja is, kunt u het beste kijken naar een “ontsnappingsbestendig” model zoals de Kitty Holster (zie hieronder).

Het opmeten van uw kat voor een harnas

Een van de sleutels tot succes met een kattentuigje is de juiste pasvorm. Deze video van Doctors Foster en Smith Pet Supplies laat zien hoe u uw kat opmeet voor een tuigje en herinnert u eraan de maatinformatie te lezen voor het specifieke tuigje dat u kiest. Katten kunnen aankomen of afvallen, dus pas het tuigje aan als uw kat van grootte verandert.

Voorbereiden op avonturen met het harnas

Hier volgen een paar tips om uw kat voor te bereiden op het dragen van een tuigje en het lopen aan de lijn:

  • Zorg ervoor dat uw kat up-to-date is met vaccinaties, zodat ze klaar zijn voor het buitenleven.
  • Laat uw kat langzaam kennismaken met het tuigje en gebruik traktaties om positieve associaties te creëren. Het tuigje naast het bed van de kat leggen is een goede manier om te beginnen. Doe het tuigje later voor slechts een minuut of twee om. Het kan dagen, of zelfs weken duren voordat uw kat aan het idee gewend is.
  • Probeer het tuigje en de riem binnenshuis uit totdat uw kat zich op zijn gemak voelt bij het lopen aan de riem. U wilt niet buiten gaan experimenteren en het risico lopen dat uw kat overstuur raakt en ontsnapt.
  • Eenmaal buiten, oefent u het lopen op een veilige plaats (zoals uw omheinde achtertuin).
  • Let goed op de feedback van uw kat. Het dragen van een tuigje en het lopen aan de lijn moet een plezierige ervaring zijn, dus u wilt uw kat niet te snel te ver uit zijn comfortzone duwen.

Gebaseerd op mijn ervaringen met mijn katten die een tuigje dragen, is het trainen van een kat met een lichtgewicht, minimaal tuigje makkelijker dan ze te laten wennen aan een van de meer substantiële ontsnappingsbestendige producten. Als een kat eenmaal aan een tuigje gewend is, kunt u hem overzetten op een veiliger tuigje als hij een vluchtrisico vormt.

 Wilt u een hondentuig kopen?