Wat je kies – een mobiele website of een responsive design?

  opmaken website

Onvermijdelijke technologische ontwikkelingen hebben het gebruik van internet verschoven van klassieke computers naar meer modieuze smartphones en tablets. Het is uw uitdaging om betrouwbare en krachtige mobiel-compatibele websites te bieden voor desktopgebruikers en gebruikers van mobiele apparaten. Wist u trouwens dat Google overweegt of uw site geschikt is voor mobiele apparaten om de ranking in mobiele zoekresultaten te bepalen? Er zijn meer redenen om te plannen voor de ontwikkeling van mobiele of responsieve websites.

Het eerste dat u moet overwegen, is het doel van de mobiele website. Over het algemeen is niet alle inhoud op een standaardwebsite vereist en gerelateerd aan mobiele apparaten. Daarom is het belangrijk om vooraf duidelijk de doelen en inhoud van responsieve of mobiele websites te bepalen.

Wat is het verschil tussen een mobiele website en een responsieve website?

Mobiele websites verschillen van responsieve websites. De mobiele website is de tweede website van de organisatie en is bijzonder geschikt voor het apparaat dat je momenteel gebruikt. Als de gebruiker vervolgens een smartphone gebruikt om toegang te krijgen tot uw website, wordt hij automatisch overgebracht naar uw mobiele website. Meestal bevinden mobiele websites zich ook in subdomeinen, zoals m.jedomein.be

Responsive website is een soort website die geschikt is voor elk apparaat: de inhoud van de pagina wordt geschaald volgens de grootte van het beschikbare scherm, drie kolommen worden twee kolommen op de tablet en één kolom op de smartphone, de foto’s worden kleiner, dus analogie.

Responsief webdesign

Door responsive design te gebruiken, dankzij het gebruik van grote, duidelijke knoppen, aangepaste lettertypen en gemakkelijke navigatie, zorgen wij ervoor dat uw site “duimvriendelijk” is. Responsive webdesign is een vorm van design en ontwikkeling waarbij de content geschikt is voor het apparaat (reader: browser) dat de website weergeeft.

Zo worden websites in traditionele desktopbrowsers anders weergegeven dan op tablet- of smartphone-browsers. In het laatste geval houdt responsive webdesign rekening met de grootte en resolutie van het kleinere scherm. De uitlijning van de tekst is anders, navigatie wordt gemakkelijker en de afbeelding wordt verkleind of verborgen. Daarom kan responsive webdesign zorgen voor gebruiksvriendelijke en krachtige functies.

Voordelen van responsive webdesign

Door responsive webdesign te gebruiken, zal de site zich automatisch aanpassen aan het apparaat dat de site momenteel weergeeft. Daarom is dit een website die op meerdere apparaten kan draaien. De code om dit te bereiken hoeft maar één keer te worden geschreven, dus meerdere websites mogen niet tegelijkertijd worden onderhouden.

Enkele voordelen zijn:

Reagerend ontwerp

Updates kunnen eenvoudig worden uitgevoerd vanuit een contentmanagementsysteem.

De inhoud hoeft maar één keer te worden geschreven. Aangezien er geen dubbele inhoud is (door weergave op twee verschillende sites), zal dit geen problemen opleveren voor SEO.

Het meten van bezoekersstatistieken kan alleen worden uitgevoerd op een website met een Google Analytics-code, wat ook analyse en rapportage mogelijk maakt.

Dure mobiele applicaties mogen niet voor elk besturingssysteem worden ontwikkeld en onderhouden.

Benieuwd hoe zo’n website eruit ziet op een tablet of smartphone? Voel je vrij om deze website te testen, want het is 100% responsive webdesign. Sleep gewoon een hoek van de browser om het Het browserscherm is klein. U zult veranderingen in inhoud en navigatie zien.

Mobiele website of responsieve website?

De keuze tussen deze twee methoden voor webontwikkeling hangt af van uw vereisten, het type website en de doelgroep. Wij bieden u graag deze mogelijkheid om de juiste oplossing te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw visie het beste kunnen realiseren, zodat u meer potentiële klanten en potentiële klanten kunt aantrekken en omzetten in klanten.Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html