Blankenemmen
Image default
Woningen

Het inrichten van uw eigen thuiskantoor

Na de coronatijd en het vele thuiswerken zijn veel mensen erachter gekomen dat het niets voor hen is. Daarentegen zijn er ook veel mensen die het heerlijk vinden om thuis te werken. Af en toe even een verse kop koffie uit uw eigen apparaat en geen reistijd, daar kan niets tegenop. Als u 1 van die mensen bent die het thuiswerken ook na de coronatijd eigenlijk wel lekker vindt hebben we een paar belangrijke tips voor u. Het is namelijk wel belangrijk dat u beschikt over een goed thuiskantoor wanneer u veel thuiswerkt. Met een aantal simpele tips heeft u binnen no time een thuiskantoor waar u uren geconcentreerd kunt werken. In dit artikel geven we u die tips en algemene info, lees gauw verder.

Hou het opgeruimd

Het is van groot belang dat u beschikt over een opgeruimd bureau. Een opgeruimd bureau betekent namelijk ook een opgeruimd hoofd. Hoe kunt u nou zorgen dat uw bureau opgeruimd blijft? Door ervoor te zorgen dat u genoeg opbergmogelijkheden heeft om al uw spullen op te ruimen. Spullen die u niet gebruikt kunt u opbergen voor een ultieme focus en een hoge productiviteit.

Genoeg ruimte op uw bureau

Het is ook van groot belang dat u beschikt over een bureau met genoeg werkruimte. Een hoekbureau kopen is bijvoorbeeld helemaal geen slecht idee. Op deze manier kunt u op de ene helft van uw bureau al uw papieren kwijt en op de andere helft uw laptop. Een groot bureau is wel binnen no time onoverzichtelijk. Gaat u dus een hoekbureau kopen? Hou er dan ook in dit geval rekening mee dat u beschikt over genoeg opbergruimte.

Hoekbureau

Denk aan de ergonomie

Ook het stukje ergonomie mag niet ontbreken in uw thuiskantoor. Wanneer u veel tijd doorbrengt achter de PC is het natuurlijk van groot belang dat u de juiste houding aanneemt. Op deze manier voorkomt u lichamelijke klachten en bent u langer geconcentreerd. Wat is nou precies die juiste houding? Er zijn enorm veel dingen die u kunt doen om de ideale houding aan te nemen, maar er zijn een aantal simpele tips die ook uw houding waarschijnlijk al een stuk beter maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw voeten plat op de grond staan bij een beenhoek van 90 graden. Ook is het belangrijk dat de armsteunen van uw bureaustoel op hoogte zijn van uw bureau en uw armen in een hoek van 90 graden staan. Verder is het verstandig om de bovenkant van uw scherm op ooghoogte te placeren. Door deze tips in gebruik te nemen voorkomt u mogelijk al een hoop lichamelijke klachten.