Blankenemmen
Image default
Particuliere dienstverlening

Compleet pakket, geweldige prijs, veel plezier

Opmerking: de GoTrax GXL Commuter is niet beschikbaar in al zijn eerdere aanbiedingen en het lijkt erop dat dit model binnenkort wordt stopgezet. De step heeft echter een opvolger en de nieuwe en bijgewerkte versie is veel beter dan deze. Bekijk mijn volledige GoTrax GXL V2 Commuter-recensie voor de nieuwste versie van deze step.

Dit is een uitgebreide GoTrax GXL Commuter-recensie en we zullen zien waarom deze goedkope elektrische step een geweldige prijs-kwaliteitverhouding biedt en solide prestaties levert , sterke bouw en kwaliteit, en waarom zijn enorme populariteit welverdiend is

Gebruikershandleiding

De step wordt geleverd met een nauwkeurige, duidelijke en eenvoudige gebruikershandleiding. Het bevat veel illustraties en handleidingen, dus hoewel ik weet dat iedereen er een hekel aan heeft om die dingen te lezen, zult u geen moeite hebben om het snel te scannen om de belangrijkste details over uw specifieke modelversie te weten te komen.

Hoe u dit kunt doen

De rode knop onder het scherm wordt gebruikt om vrijwel alles op de step te bedienen.

Als je de knop een seconde ingedrukt houdt, wordt de step ingeschakeld en ingedrukt gehouden gedurende 5 seconden schakelt het uit.

Wanneer de step is ingeschakeld, schakelt een korte druk van 1 seconde op de knop de koplamp in.

Een lange druk van twee seconden verandert de snelheid modus.

Het rechter stuur heeft een versnelling met duimgas. Je moet een trap gebruiken om te starten, en als je de versnelling indrukt zonder eerst van de grond te trappen, zal de step niet bewegen, wat een uitstekende veiligheidsvoorziening is.

De step heeft cruisecontrol en houdt het gaspedaal ingedrukt gedurende 10 seconden wordt het geactiveerd, terwijl het gebruik van de rem of opnieuw indrukken van de acceleratie deactiveert.

Het linker stuur heeft nog een duimgasknop waarmee de rem wordt geactiveerd.

In- en uitvouwen

Om de step op te vouwen, hoef je alleen maar aan de rode metalen hendel aan de onderkant van de stuurpen te trekken, waardoor de stuurpen wordt ontgrendeld. Dan kun je hem opvouwen en op zijn plaats vergrendelen door de haak op de stuurpen te verbinden met het kleine frame op het achterspatbord. Het hele proces duurt slechts een paar seconden.

Opvouwen is eenvoudig, maar nog steeds niet onveilig, omdat het vouwmechanisme erg veilig is.

Bouwkwaliteit, levensduur, defectpercentages

De GoTrax GXL Commuter is een stoere step, zeker gezien de superlage prijs. Het is nog steeds een budgetstep en zal de premium look en feel missen. Ook zal het kwaliteitsniveau uiteraard niet hetzelfde zijn als bij een van de steps die evenveel kosten als een auto. Maar toch, voor de prijs van slechts een paar honderd dollar, levert de GXL Commuter uitstekende kwaliteit.

Het aantal defecten, en vooral grote defecten in het eerste jaar, is erg laag. Er zijn een aantal steps die niet meer bij aankomst waren, meestal met een aantal eerdere releases van de step die nu grotendeels zijn aangepakt, maar ook klanten krijgen in dat geval ofwel een terugbetaling of een vervanging, wat redelijk eerlijk is.

Je kunt meerdere jaren plezier en bruikbaarheid van deze step verwachten.

Rij-ervaring en dagelijks gebruik

De GoTrax GXL Commuter zorgt voor soepele, stabiele ritten, met weinig tot geen schudden of rammelen. De luchtbanden zijn een niveau hoger dan wat wordt aangetroffen in de meeste budgetsteps en absorberen veel van de schokken van het rijden. De step presteert goed voor zowel woon-werkverkeer als vrijetijdsritten.

Remmen en veiligheid

Het achterwiel heeft een schijfrem, terwijl de motor in het voorwiel een elektronische rem heeft. Ze worden beide geactiveerd met de linker stuurknop. Sommige versies van de step worden zelfs geleverd met een voetpedaalrem voor het gebruik van de schijfrem.

Met twee remsystemen bereikt de GoTrax GXL Commuter een uitstekende remredundantie en is het een van de veiligste budgetsteps ooit gemaakt . Dat betekent echter niet dat je zonder helm moet rijden (zie de gids over de beste elektrische stephelmen om een goede helm voor deze step te kiezen).

Banden

De GoTrax GXL Commuter wordt geleverd met luchtbanden van 8,5 inch, die in feite de gouden standaard zijn voor typische woon-steps. De aanbevolen bandenspanning is 50 PSI.

De banden zorgen voor een comfortabele rit en absorberen veel van de impact veroorzaakt door kuilen en stoten, wat de belangrijkste reden is waarom de step geen vering heeft. Je krijgt misschien een lekke band, maar lekke banden zijn niet zo gebruikelijk als bij andere populaire steps zoals de Xiaomi M365 bijvoorbeeld.

Scherm en bedieningselementen

Het LED-display van de step kan laat je zien:

  • huidige snelheid

  • batterijniveau

  • snelheidsmodus

  • lampjesstatus

  • Het scherm is helder en heeft een goed contrast. Zelfs op helderdere dagen is het geen probleem om het display af te lezen.

Dek, standaard, stuurpen, stuur

Het dek is behoorlijk ruim en zal comfortabel genoeg zijn voor de meeste rijders . Hij ziet er mooi stevig uit en is bedekt met een rubberen oppervlak met grip om de tractie te verbeteren.

De stuurpen van deze step is dikker dan die van de meeste budget- of woon-steps, en biedt veel stabiliteit en soepele ritten.

De standaard is gemakkelijk te gebruiken en naar beneden te trekken met je voet. Om de een of andere reden worden veel steps geleverd met een standaard die gewoon te kort is en de step is niet stabiel als je erop leunt, maar gelukkig is dat hier niet het geval en houdt de standaard de step rechtop en stabiel.

Het stuur heeft rubberen hoezen met grip die wegglijden voorkomen, zelfs als uw handen zweterig worden tijdens het rijden.

Verlichting

De hoofdkoplamp bevindt zich aan de bovenkant van de stuurpen en wijst naar beneden naar een milde hoek, licht werpend recht voor de weg waar je gaat rijden.

Het achterspatbord, evenals de achterkant van het dek, hebben rode reflectoren, maar er is geen remlicht.

De koplamp is redelijk helder, maar niet te fel. In combinatie met het ontbreken van remverlichting, is het verstandig om aftermarket-verlichting te kopen als u van plan bent om ’s nachts te rijden (zie de gids over accessoires voor elektrische steps voor de beste opties).

Veiligheid

De GoTrax GXL Commuter biedt geen enkele manier om hem te vergrendelen of diefstal te voorkomen. Gelukkig is de step superdraagbaar en kun je hem vrijwel overal mee naar toe nemen. Om de veiligheid te vergroten is het verstandig om altijd te kiezen voor een RDW e step zodat u zeker te zijn een veilige elektrische step.

Als je van plan bent je step buiten te laten staan, overweeg dan een goed stepslot. Een goed budgetslot is voldoende, omdat de step goedkoop is en niet te veel dieven zal verleiden, dus je hoeft geen honderden dollars op een slot te gooien.

https://nr1elektrischestep.nl/products/trendiamo-performance