Blankenemmen
Image default
Woningen

Ramen en deuren vervangen

 

Wat de prijs van een plastic raam vormt.

Het installeren van een kunststof raam is een essentieel onderdeel van de revisie van uw huis. Bij het kiezen van een ontwerp moet u zich ervan bewust zijn dat u er de komende decennia mee kunt werken. Op basis hiervan worden de nodige kenmerken geselecteerd.

Een standaard kunststof raam is een modern milieuvriendelijk ontwerp dat de kamer beschermt tegen stof, lawaai en andere omgevingsinvloeden. Het prijsverschil tussen producten kan echter enkele duizenden roebel bedragen.

Wat kost een kunststof raam?
De uiteindelijke prijs van een kunststof raam is opgebouwd uit meerdere cijfers:

de kosten van een raam met dubbele beglazing;
profiel kosten;
de kosten van accessoires.
Laten we elke indicator in meer detail bekijken.

De prijs van een kunststof raam hangt af van de componenten: glasplaat, profiel en beslag

Een raam met dubbele beglazing selecteren
De prijs van een dubbele beglazing hangt af van het aantal glazen, de kwaliteit van de montage en componenten (afstandsframe, kit), de aanwezigheid van verschillende coatings op de glazen (energiebesparing, etc.).

Een raam met dubbele beglazing beslaat 63-77% van het totale raamoppervlak en hangt er daarom in grotere mate van af:

thermische bescherming van het raam;
geluidsisolatie van het raam.
Dit zijn de belangrijkste parameters waarmee het venster is geselecteerd, dus u kunt niet op dit item opslaan.

Een belangrijke rol bij het kiezen van een raam met dubbele beglazing wordt gespeeld door de klimaatzone waarin u woont. Controleer daarom bij het kiezen van een raam welke glaseenheid geschikt is voor uw regio.
Afhankelijk van het model kan een raam met dubbele beglazing andere raamproblemen oplossen:

verhoogde warmtebesparing – energiebesparende coating;
verhoogde geluidsisolatie – geluiddichte glazen eenheid;
te veel zon – zonwerend glas;
reinigen van stof en strepen – zelfreinigende glazen eenheid;
bescherming tegen breken – gepantserde en schokbestendige glaseenheid;
verhoogde slag- en buigsterkte – gehard veiligheidsglas.
Lees hier meer over de meest populaire opties.

Het verschil tussen dubbele beglazing zit in het aantal kamers en glazen
Het verschil tussen dubbele beglazing zit in het aantal kamers en glazen

Kwaliteitsprofiel
Het volgende cijfer zijn de kosten van het profiel, er is een gradatie van drie klassen, afhankelijk van de dikte van het plastic:

Klasse A. De dikte van de voorwand, die direct grenst aan de kamer of straat, is 3 mm. De dikte van het non-face is 2,5 mm.
Klasse B. Indicatoren zijn iets minder: voorkant – 2,5 mm, niet voorkant – 2 mm.
Klasse C. Er zijn geen duidelijke eisen voor wanddikte.
De sterkte van het plastic venster en de levensduur zijn afhankelijk van deze indicator. Toonaangevende fabrikanten besparen niet op plastic en gebruiken de beste monsters van klasse A. Kleine fabrieken die goedkope ramen produceren onder ambachtelijke omstandigheden zijn meestal beperkt tot groep C.

Er worden profielen met verschillende breedtes en kamers geproduceerd: van 46 tot 88 mm, van twee tot zes kamers. Hoe kleiner de breedte en het aantal interne schotten, hoe groter de kans op profielkromming door belastingen, druk en temperatuurdalingen.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat bij de productie van raamprofielen verschillende additieven worden toegevoegd aan gewone PVC-korrels (stabilisatoren voor stijfheid, kleurpigmenten voor sneeuwwitte kleur, vulstoffen, modificatoren voor plasticiteit). Hoe meer, hoe duurder het profiel, maar ook hoe beter alle technische kenmerken. Je zult het uiterlijk niet kunnen achterhalen – begrijp gewoon hoe groot en betrouwbaar de fabrikant is!

Hoe fittingen te kiezen
Een kunststof raam door het type opening kan kantelen, draaien, uitzwenken, bovenlicht zijn. De beweging van de constructie in alle richtingen wordt verzorgd door fittingen.

Verschillende fabrikanten bieden verschillende configuraties en prestatieniveaus van de mechanismen. Europese fabrikanten (voornamelijk Duitse) bieden verbeterde ontwerpen aan die zijn uitgerust met extra tappen en een microlift. De eerste zorgen voor een maximale hechting van de raamvleugel aan het kozijn, exclusief blazen. De microlift brengt de vleugel bij het sluiten omhoog, wat vooral belangrijk is bij zware vleugels.

Een van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit van raambeslag zijn:

Het aantal openings- en sluitcycli. Volgens Europese en Russische normen mag dit cijfer niet minder zijn dan 20 duizend. Dit garandeert een levensduur van tien jaar als het raam 4-5 keer per dag wordt geopend. Het Duitse bedrijf Roto heeft dit aantal op 60 duizend cycli gebracht.
Gebrek aan plastic inzetstukken. De legering waaruit de onderdelen zijn gemaakt, kan elk zijn.
Afstand tussen klemelementen. GOST beperkt de maximale afstand tot 700 mm, vanaf de hoeken – niet meer dan 300 mm. Een standaardvleugel vereist 5-6 drukpunten.
Soms zijn de armaturen voorzien van extra opties. De behoefte aan hun mondde nieuwigheid wordt door de klant zelf bepaald:

Afstelling van het klemmechanisme. Mogelijkheid tot verplaatsing van de tappen met enkele millimeters in de gewenste richting.
Fout blocker. Er zal geen onbedoeld vouwen van de vleugel meer plaatsvinden.
Verborgen scharnieren, die een esthetische functie hebben en uitblazen op de plaatsen waar ze zijn geplaatst uitsluiten.
U kunt ook inbraakwerend beslag plaatsen met titanium inzetstukken, een verbeterd klemmechanisme en een modern slot.

Waar kunt u op besparen
De belangrijkste besparing komt van het merk. Er zijn producten op de markt van zowel grote bedrijven (bijvoorbeeld REHAU) als van minder bekende, bijvoorbeeld GoodWin. Met vergelijkbare kwaliteitskenmerken zullen de kosten van een raam van een weinig bekende fabrikant merkbaar lager zijn.

U kunt gekrulde glaslatten, plastic inzetstukken en andere esthetische toevoegingen die door de ontwikkelaar worden aangeboden, weigeren. Een klassiek raam functioneert ook tegen lagere kosten.

Een andere manier om geld te besparen is door geen extra opties te bestellen voor energiebesparing, thermische isolatie, geen muskietennet te plaatsen, enz. In totaal kunt u hiermee de kosten van een raam met een kwart verminderen. In de toekomst zullen dergelijke besparingen echter een negatief effect hebben op uw comfort en gemak.

Ramen en deuren vervangen

Ramen En Deuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0063-offerte-ramen-en-deuren.html