Blankenemmen
Image default
Toerisme

Promenade le long de la Hoëgne

wandeling ardennen 

De Ardennen is een populaire regio onder liefhebbers van buitenactiviteiten, met veel interessant amusement op elk moment van het jaar. In de zomer worden toeristen uitgenodigd om te gaan wandelen en fietsen door de schilderachtige bergachtige streken. De Ardennen zijn erg populair bij klimmers en paardrijliefhebbers. Raften over de bergrivieren is ook in de zomer een populair tijdverdrijf.
In de winter worden de regio’s bezocht door skiliefhebbers, er zijn uitstekende resorts waar professionele atleten trainen. Het is ook vermeldenswaard dat sommige van de unieke bosgebieden momenteel zijn toegewezen voor jacht en visserij, en alleen houders van een speciale vergunning kunnen genieten van dergelijke soorten recreatie.
De bosregio wordt gekenmerkt door een vrij mild en aangenaam klimaat, dus een comfortabele en interessante vakantie kan hier letterlijk op elk moment van het jaar worden gepland. Het is geen toeval dat de Ardennen traditioneel voor recreatie worden gekozen door school- en studentengroepen uit België en aangrenzende staten.
Het belangrijkste vervoermiddel in de Ardennen blijft de bus, alleen ermee kun je de talrijke miniatuur nederzettingen in het bergachtige gebied bereiken. Sommige toeristen reizen liever met een huurauto in de bergachtige gebieden. Tijdens de zomerperiode zijn absoluut alle wegen toegankelijk voor reizigers, en van midden herfst tot midden lente is een aanzienlijk deel van de wegen afgesloten vanwege ijsvorming en ongunstige weersomstandigheden. Vanwege het moeilijke berglandschap zijn treinen in deze regio niet gebruikelijk; ze kunnen slechts enkele van de omliggende steden bereiken.

 

promenade le long de la hoëgne