Blankenemmen
Image default
Aanbiedingen

Loopfiets of driewieler?

Loopfiets of driewieler?

Wanneer kleine kinderen net hebben leren lopen, kunnen ze nog niet meteen fietsen. Sommige kinderen hebben langer de tijd nodig om hun evenwicht op te bouwen dan andere kinderen. Als je als gezin er wel op uit wil om bijvoorbeeld een wandeling te maken, dan is het leuk wanneer de kleinsten zelf met een beetje tempo mee kunnen komen. Je hebt dan twee verschillende opties: een loopfiets en een driewielfiets. We leggen hier de verschillen aan je uit.

 

Loopfiets

Een loopfiets is een fiets zonder pedalen. Je kind zit op een zadel en loops als het ware om vooruit te komen. Hierbij leert je kind wel balans te houden. Het is een goede voorbereiding op de traditionele tweewieler. Wanneer je merkt dat je kind echter toch veel moeite heeft met het houden van zijn of haar evenwicht, kun je toch beter een driewieler proberen.

 

Driewieler

Een driewielfiets heeft drie wielen waardoor de fiets blijft staan. Zo kunnen kinderen die nog niet genoeg evenwicht hebben of misschien wel een evenwichtsstoornis hebben, toch zelf fietsen. Als ouder hoef je dan niet bang te zijn dat het kind van de fiets af valt. Voor kinderen tot en met ongeveer vijf jaar is er een driewieler AT-A. Heeft je kind daarna nog moeite met evenwicht houden? Dan is er een driewieler AT-B, deze is geschikt voor kinderen van ongeveer vijf tot negen jaren oud. Daarna kunnen kinderen op een kleine volwassen driewielfiets. 

 

Proefrit op de driewieler

Een driewielfiets is dus een perfecte oplossing voor kinderen om toch op de fiets mee te kunnen komen of zelfs zelfstandig naar school te kunnen fietsen. Ben je benieuwd of het iets voor jouw kind is? Maak dan eens een proefrit op een driewieler. Tijdens de proefrit kun je zien of je kind met de fiets overweg kan, maar ook of je kind het leuk vindt om op een driewieler te fietsen! 

 

https://www.huka.nl/