Blankenemmen
Image default
Electronica en Computers

Hoe werkt een GPS tracker?

Een GPS-systeem bestaat in hoofdzaak uit drie segmenten: de satellieten, het besturingssysteem en de gebruiker.

Er zijn meer dan twee dozijn satellieten die net buiten de dampkring van de aarde zijn gestationeerd. Deze machines bevinden zich ongeveer 11.000 zeemijlen boven het aardoppervlak en worden gefinancierd en gecontroleerd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Om deze satellieten te besturen, zijn er op verschillende strategische plaatsen in de wereld controle- of monitoringstations. Dit zijn de eenheden die de informatie van de satellieten krijgen, deze controleren en analyseren op eventuele betekenis voor regeringsoperaties. De gebruiker bezit de ontvanger van de radiosignalen van de satellieten in een baan om de aarde. Hij kan de afstand tot de satelliet berekenen aan de hand van de tijdstempels op de radiogolven die werden uitgezonden.

Om in te zoomen op een specifieke locatie zijn vier satellieten nodig. De nauwkeurigheid is ongeveer 10-15 meter, dus het helpt niet echt als het te volgen object een auto is die ongeveer 3 meter lang is. Daarom zijn er upgrades geweest zoals de Differentiële GPS, die nauwkeurigere informatie geeft over de precieze locatie van een voertuig.

Toepassing in auto’s, de GPS tracker technologie heeft veel gebruik gevonden in zo veel dingen die moeten worden gevolgd. De belangrijkste toepassing is in voertuigen. Met de GPS tracker geïnstalleerd in de auto, de eigenaar is er zeker van dat hij niet zal verdwalen, zelfs niet in voor hem onbekende plaatsen. Het scherm dat is aangesloten op het GPS-systeem van zijn auto zal hem helpen zijn weg te vinden naar de dichtstbijzijnde hoofdweg die naar zijn bestemming leidt – dat wil zeggen, als hij verdwaald is.

Het beste gebruik voor het GPS-volgsysteem is in het ongelukkige geval dat de auto wordt gestolen. Als u alleen het gewone alarmsysteem hebt geïnstalleerd, kunt u niet zeker zijn van de totale veiligheid van uw auto. Dit komt omdat elke ervaren autodief gemakkelijk uw alarmsysteem kan omzeilen en er met uw auto vandoor kan gaan – en u zult er nooit meer iets van horen.

Het GPS tracker systeem is een geniale tracker zodat uw dief niet echt ver kan gaan met uw auto. Zodra u vermoedt dat uw auto gestolen is, kunt u dit onmiddellijk aan de autoriteiten melden en die kunnen dan het GPS-systeem aftappen zodat ze onmiddellijk kunnen nagaan waar uw auto zich op dat moment bevindt.

De GPS tracker is ook nuttig op vele andere manieren zoals: Het onderzoeken van een vreemdgaande echtgenoot; Het controleren waar uw tienerkinderen zijn; Het bijhouden van uw huisdieren; Het bewaken van mensen op voorwaardelijke vrijlating; en het volgen van kleine eenheden zoals celtelefoons.

https://www.securitythuis.nl/