Blankenemmen
Image default
Financieel

Tips voor het afsluiten van een goedkope scooterverzekering

Wanneer je net een nieuwe scooter hebt aangekocht spreekt het voor zich dat je behoorlijk wat geld uit hebt gegeven. Dit kan als gevolg hebben dat je nog maar een beperkt budget ter beschikking hebt voor het afsluiten van een bepaalde verzekering. Ondanks dit gegeven spreekt het voor zich dat het zeer belangrijk kan zijn om een goede scooterverzekering af te sluiten die perfect aansluit op je wensen en verwachtingen. Zou jij ook graag een interessante en bovendien ook goedkope scooterverzekering willen afsluiten? Dan moet je beslist even verder lezen!

1.) Bepaal voor jezelf welke scooterverzekering je nodig hebt

De eerste stap richting het afsluiten van een interessante, goedkope scooterverzekering is voor jezelf uitmaken aan welke dekkingen je allemaal nood hebt. Dit is een zeer interessant iets dat moet gebeuren. Dit in eerste instantie omdat het filteren van de verschillende scooterverzekeringen op de markt dan een behoorlijk stuk eenvoudiger kan verlopen. Bepalen aan welke dekkingen jij nood hebt kan gebeuren aan de hand van verschillende factoren. Je moet dan ook rekening houden met:

  1. De aankoopprijs van de scooter;
  2. Het aantal kilometers die je gaat afleggen met je scooter;
  3. Het beschikbare budget voor de verzekeringspremie;

Door aandacht te besteden aan de bovenstaande aandachtspunten sla je twee vliegen in één klap. In eerste instantie vergroot je namelijk je kansen op het vinden van een goedkope scooterverzekering, maar daarnaast is het eveneens mogelijk om jezelf te verzekeren van een kwalitatieve verzekering voor je scooter die alle vooropgestelde verwachtingen weet in te lossen.

2.) Scooterverzekeringen vergelijken is een must

Wanneer je met zekerheid een interessante, goedkope scooterverzekering wenst af te sluiten zal je kunnen vaststellen dat het uitvoeren van een vergelijking een absolute must is. Veel mensen doen dit niet met als gevolg dat ze uitsluitend een offerte vragen voor hun nieuwe verzekering bij hun vaste, vertrouwde verzekeraar. Natuurlijk is dat iets wat je perfect kan doen. Anderzijds moet het gezegd dat dit niet altijd het interessantst is.

Mogelijks is het zo dat je vaste verzekeraar je wel een interessant aanbod kan doen, maar wie zegt dat dit aanbod ook echt het interessantste is van allemaal? Scooterverzekeringen vergelijken heeft als gevolg dat je meteen in één klap beschikt over een glashelder beeld van wat er allemaal tot de mogelijkheden behoort en welke premie daarvoor is verschuldigd. Dit is dus hoe dan ook iets wat je moet doen wanneer je wil besparen op het laten verzekeren van je scooter.

Wil je met zekerheid de meest voordelige scooterverzekering op de markt afsluiten door het uitvoeren van een vergelijking? Hou er dan rekening mee dat je de vergelijking bij voorkeur uitvoert op een objectieve vergelijkingssite. Enkel en alleen op die manier is het immers mogelijk om op een efficiënte manier die ene verzekering af te kunnen sluiten voor jouw scooter die echt interessant is.

3.) Kies niet zomaar blind voor de WA-verzekering

Mensen die voor zichzelf hebben uitgemaakt dat ze vooral op zoek zijn naar een goedkope scooterverzekering hebben in de praktijk de neiging om hoofdzakelijk (of eigenlijk uitsluitend) te kijken in de richting van de WA-verzekering. In zekere zin is dat ook logisch. Deze verzekering beschikt immers standaard over het meest voordelige prijskaartje van alle verschillende scooterverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Dit maakt dat het logisch lijkt dat iedereen haast automatisch voor deze optie kiest. Toch is dat niet altijd zo voor de hand liggend.

De WA-verzekering voor scooters is en blijft een uiterst beknopte verzekering die enkel en alleen zorgt voor dekking van schade die wordt veroorzaakt aan derden. Wanneer je beschikt over een voordelige scooter of wanneer je bijvoorbeeld met je scooter slechts een zeer beperkt aantal kilometers aflegt kan dit een interessante verzekering zijn. Ben jij echter iemand die een dure scooter heeft aangekocht en / of die een behoorlijke afstand met dit voertuig aflegt? Dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Het afsluiten van louter en alleen de WA-verzekering kan in dat geval een stuk minder interessant zijn. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, staar je niet blind op het afsluiten van een WA-verzekering. Er zijn op de markt ook nog menig aantal andere scooterverzekeringen terug te vinden die je mogelijks nog beter verder kunnen helpen.

4.) Let op mogelijke extra dekkingen voor je scooterverzekering

Een goedkope scooterverzekering kunnen afsluiten is in de praktijk vaak vooral een kwestie van de dekkingen zoveel mogelijk te beperken. Wat de standaard dekkingen betreft spreekt het voor zich dat je daar moeilijk onderuit kan. Echter is het zo dat er vaak in de praktijk door veel verzekeraars voor wordt gekozen om ook extra dekkingen aan te bieden bij hun scooterverzekeringen. Deze extra dekkingen kunnen dan bijvoorbeeld een bestuurdersverzekering zijn. Op zich spreekt het voor zich dat deze extra dekkingen zeer interessant kunnen zijn. Echter is veel daarbij vooral afhankelijk van de manier waarop je, je scooter gaat gebruiken. Stel jezelf in ieder geval altijd de vraag of de meerprijs van de extra dekkingen voor jou daadwerkelijk interessant is of niet. Vaak zorgen ze er namelijk voor dat het afsluiten van een voordelige scooterverzekering net wat minder voor de hand liggend wordt.

 

Diks verzekeringen is de verzekeringsvergelijker

 

5.) Hoeveel bedraagt het eigen risico op je scooterverzekering?

Eveneens van belang om altijd de nodige aandacht aan te besteden bij het afsluiten van een scooterverzekering heeft te maken met het eigen risico dat er mogelijks op van toepassing is. Wanneer je een verzekering voor een gemotoriseerd voertuig afsluit zal je kunnen vaststellen dat er daarbij veelal sprake is van een bepaald eigen risico. Het betreft hier het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer er sprake is van een ongeval. Dat eigen risico wordt in eerste instantie door de meeste mensen als vrij vervelend bestempeld. Echter hoeft het dat niet persé te zijn.

In de praktijk is het zo dat het eigen risico op met name de scooterverzekering ervoor kan zorgen dat je periodieke verzekeringspremie kan worden verlaagd. Op die manier kan ze helpen om tot een goedkope scooterverzekering te komen. Dit bovendien zonder dat er moet worden gesnoeid in bijvoorbeeld de polisvoorwaarden die zijn verbonden aan de verzekering.